מחאת הדיור מגיעה לוועדת הכלכלה: הוועדה, בראשה עומד ח"כ כרמל שאמה, שהתבטא אתמול בחריפות נגד הממשלה, עסקה בשאלה כיצד ניתן לאפשר להוריד את מחירי הדיור בישראל. נציגי מאהלי המחאה קיוו למצוא אוזן קשבת בכנסת, אך במקום זאת הם גילו שלממשלת הימין אין כל פתרונות למצוקתם.
מאהל המחאה בתל-אביב (צילום: אקטיבסטילס)
בישיבת הוועדה המשותפת לפנים ולכלכלה בעניין הוד"לים השתתפו היום נציגים ממאהלי המחאה, אלא שבאופוזיציה לא אהבו את צירופה של ח"כ פאינה קירשנבאום וראשי השלטון המקומי לישיבה, והם הקימו קול מחאה. בזה אחר זה סולקו ח"כ דב חנין מחד"ש, ולאחריו ח"כ אבישי ברוורמן מהעבודה וישראל חסון ורחל אדטו מקדימה.
סתיו שפיר, שייצגה את מאבלי המחאה, הבהירה לנוכחים בדיון שמדובר אולי במאבק פוליטי אבל לא במאבק מפלגתי. "אנחנו כבר לא מאהל מחאה, אנחנו הרבה מאהלי מחאה בכל רחבי הארץ, שהולכים ומתרבים ומייצגים את כל שכבות האוכלוסייה". "הפתרונות לבעיה יהיו בעוד חמש שנים לפחות", אמרה ח"כ קירשנבאום, "אז אם אתם רוצים לגור חמש שנים באוהלים? אהלן וסהלן".
עמית אדלר, שהגיע מהמאהל בשדרות רוטשילד אמר: "לפעמים אנחנו מקבלים את התחושה שהממשלה והכנסת מנותקות מהעם. אדם בלי בית הוא כמו כלב". השרה סופה לנדבר שאלה את נציגי המחאה מדוע הם מתעקשים להתגורר בתל אביב. "זה לא רק תל אביב", אמר סתיו שפיר, "זה בכל הארץ שאנשים מצטרפים למחאה. להציג אותנו שנמצאים כבר חמישה ימים ברחוב כמפונקים – זה מיותר ומבזה".
יושב ראש מרכז השלטון המקומי, שלמה בוחבוט, קרא לפתרון הבעיה באמצעות הרשויות המקומיות: "תנו לנו לבנות בנייה לשכירות ודיור בר השגה. לנו יש תכנית לבנות אלף יחידות בכל עיר בפריפריה. בתוך כמה חודשים ניתן לבנות 40 אלף יחידות דיור אם יתנו קרקע מסובסדת". בוחבוט ציין כי "אני מתבייש ולפעמים תוהה מהי רמת הצביעות של הכנסת מול אזרחי ישראל. צריך להצטרף לצעירי ישראל – להפוך את ישראל לכיכר תחריר- מכאן יבוא השינוי".