ממשלת יוון הודיעה אמש (שישי) כי תאסור יציאת ספינות שעליהן דגלי יוון ודגלים זרים מנמלי הים שלה לרועת עזה. "הממשלה הורתה למשמר החופים לנקוט בכל האמצעים הנדרשים לאכוף את ההחלטה", נאמר בהודעה שפורסמה זמן קצר לאחר החרמת רישיונה של הספינה הקנדית "תחריר" וחסימתה של הספינה האמריקאית "תעוזת התקווה". בהודעה נאמר עוד כי הגבול הימי ינוטר באמצעות אמצעים אלקטרוניים, על מנת להבטיח את קיום הצו.
משתתפי המשט בנמל פיראוס, אמש (צילום: אל ג'זירה)
זמן קצר לפני פרסום ההודעה עלו שוטרי רשות הנמלים ביוון לסיפונה של הספינה תחריר והחרימו את רישיונה. זאת, על אף טענת בעלי הספינה כי בידיהם כל האישורים הנחוצים.
משתתפי המשט מנעו מהשוטרים לרדת מהסיפון עד שלמקום הגיעה סנדרה בוך, יהודיה קנדית לה שייכת הספינה. בוך הסכימה למסור את הרישיון בתנאי שתורשה להתלוות לשוטרים.
מוקדם יותר, הספינה האמריקאית "תעוזת התקווה", שאמורה היתה להשתתף במשט לעזה, הפליגה מהנמל ביוון לכיוון עזה, למרות שלא היתה מצוידת באישורים המתאימים לכך. זמן קצר לאחר מכן הוזנקו לעבר הספינה האמריקאית כלים ימיים של הרשויות היווניות שחסמו את דרכה. "תעוזת התקווה" אולצה לדומם מנועים ובמקום החל להתנהל משא ומתן בין הצדדים. לאחר חמש שעות אולצה הספינה להסתובב והיא נלקחה לבסיס צבאי של חיל הים היווני. בעקבות עמדותיה הסרבניות של ממשלת יוון, קבוצה של פעילים ישראלים נגד המצור על עזה מתכוונת לקיים הערב (מוצ"ש) הפגנת מחאה מול שגרירות יוון בתל-אביב, בשעה 19:00. משתתפי המשט קיימו הפגנה דומה, אתמול, מול שגרירות ארה"ב באתונה.
על אף הודעת ממשלת יוון, הצהירה דוברת המשט, גרטה ברלין, כי המשט יצא לדרך בשבוע הבא. "ישראל עושה ככל שביכולתה כדי למנוע מאתנו לעזוב את הנמל", אמרה ברלין בהתייחסה לתקלות ולחבלות בספינות המשט, שהמארגנים סבורים כי ישראל אחראית להן. המשט הכולל ספינות מארה"ב, צרפת וקנדה אמור היה לצאת כבר בשבוע שעבר אך נדחה שוב ושוב בגלל בעיות מנהלתיות, ובהמשך התעכב בשל שורת חבלות שמקורן אינו ידוע והמארגנים מאשימים בהן את ישראל. דרור פיילר, ממארגני המשט, אמר אתמול לגלי צה"ל כי אין בידיו הוכחה כי הנזק נגרם בידי ישראל, אך טען כי המדינה תעשה הכל כדי לעצור את המשט לעזה. "ראיתי את הפגיעה, וברור שהיא נעשתה באופן מתוכנן ומקצועי", אמר, "היחידה שיכולה להרוויח מזה היא ממשלת ישראל".