דיון בגדה השמאלית: כיבוש, התנחלות ובג"ץ

האם שופטי בג"ץ הם באמת "שמאלנים"? או לחלופין, האם בג"ץ תמיד דוחה עתירות של פלסטינים? מדוע ממשיכים ארגוני זכויות האדם לשחר לפתחו משך כל השנים? על כך תעסוק ההרצאה של עו"ד יוסי וולפסון שתתקיים בשבוע הבא.

למעלה מ-40 שנה דנים בתי המשפט בישראל בסוגיות משפטיות שונות הנוגעות לכיבוש בשטחים. פסקי הדין הרבים עוסקים בקשת רחבה של סוגיות מחיי היום-יום. עורכי הדין פונים לבתי המשפט בתקווה שיפקחו על מעשיהם של הצבא והממשלה ויפעלו להגנה על זכויות האדם בשטחים. אך בניגוד למצופה, לא אחת מכשירים בתי המשפט בפסיקותיהם את ההפרה העקבית של זכויותיהם של הפלסטינים בשטחים. לפעילות משפטית זו השלכות ישירות על החקיקה וגם על הפרקטיקה.

 

פסיקה במבחן, פרויקט חדש של המוקד להגנת הפרט, בוחן באופן ביקורתי את פסיקת בתי המשפט בישראל, ובמיוחד בג"ץ, על פי אמות המידה של המשפט הבינלאומי ההומניטארי ומשפט זכויות האדם. עו"ד יוסי וולפסון יציג בהרצאתו מסקנות ראשונות אודות מערכת היחסים המורכבת שבין זרועות הכיבוש, מערכת המשפט והפלסטינים הדורשים סעד משפטי.

ההרצאה תתמקד בשני פסקי-דין של בג"ץ שעניינם התנחלויות בגדה המערבית – פסק-דין בעניין ההתנחלות באלון מורה, משנת 1979, שזכה לתהודה גדולה; ופסק-דין נוסף, משנת 2010, שעניינו ההתנחלות בתחנה המרכזית בחברון, שלא זכה כמעט לפרסום.‏ ‏

 

המוקד להגנת הפרט מזמין להרצאה שתתקיים ביום שני, ה-30 במאי, בשעה 19:00 בגדה השמאלית, רחוב אחד העם 70, תל-אביב. הכניסה ללא תשלום

 

לפרטים נוספים: www.hamoked.org.il