הסתדרות עובדי המזון והפרמצבטיקה, וועד עובדי מפעל התרופות "תרו" ומרחב ההסתדרות בחיפה הודיעו אמש (יום ד') לעובדי החברה כי המו"מ עם חברת התרופות ההודית "סאן" שרכשה את המפעל, לעיגון תנאי העסקתם וביטחונם התעסוקתי – הגיע לכדי מבוי סתום.
הסיבה לכך: המשא-ומתן עם הנהלת החברה שהתקיים מזה למעלה מחמישה חודשים הגיע למבוי סתום לגבי רשת ביטחון לעובדים ומנגנון הפיטורים. כמו-כן, אומרים בהסתדרות, לא סוכמו סעיפים כלכליים בתוך ההסכם הקיבוצי, ביניהם מענק המכירה. בעקבות פיצוץ המו"מ ועד העובדים, בגיבוי ההסתדרות, קיים לאסיפת הסברה בו הוא הסביר את המצב ועצר את העבודה. ההסתדרות וועד העובדים יקיימו הידיינות לגבי המשך הצעדים הארגוניים במפעל.
בחברת תרו מועסקים כ-700 עובדים. העובדים התאגדו בהסתדרות בעקבות כוונת ההנהלה להשלים את עסקת מכירת החברה לחברת התרופות סאן ההודית. העובדים דורשים להבטיח את זכויותיהם במכירה בהסכם קיבוצי. לאחר שהעובדים התאגדו בהסתדרות על-ידי הסתדרות עובדי המזון והפרמצבטיקה, בסיוע האגף להתאגדות עובדים, החברה הודיעה כי בכוונתה לפטר עובדים לאחר המכירה וההסתדרות הכריזה על סכסוך עבודה במקום. מאז, החל להתנהל משא-ומתן אינטנסיבי עם הנהלת החברה שנמשך כחמישה חודשים להסדרת תנאי ההעסקה.
יו"ר ועד העובדים, עדי חיון, אמר כי הוא "קורא להנהלה להתעשת ולחזור לשולחן המו"מ ולחתום על הסכם שיהיה טוב להנהלה ולעובדים כדי שלא נאלץ לנקוט בצעדים ארגוניים עד כדי השבתת המפעל. כמו-כן, אני מקווה שנוכל להחזיר את המפעל לקדמותו עד להמשך מערכת יחסים טובה בין ההנהלה לוועד העובדים".
תרו נחשבת לאחת מחברות התרופות הגדולות בארץ. החברה הוקמה בשנת 1950 ובשנת 1982 הנפיקה מניות בבורסת נסדא"ק. ב-1988 נכנסה החברה לשוק האמריקני. לחברה שני אתרים: האתר בחיפה בו נמצאים מכון המחקר והמפעל היצרני והאתר ביקום בו מועסקים אנשי השיווק והמנהלה.
עוד על המאבק בתרו: