איגוד העו"סים דחה את ההסכם שהוצע ולא נבהל מהפחדות עיני

מועצת איגוד העובדים הסוציאליים דחתה (20.3) את ההסכמות שהושגו עם האוצר לגבי השכר ותנאי ההעסקה. במשך תשע שעות דנה מועצת איגוד העובדים הסוציאליים בהסכם שמתגבש עם האוצר. בתום הדיון, 14 נציגים תמכו בהמשך המאבק, 11 תמכו בהסכם שהושג עד כה ו-4 נמנעו.

בעת שהתכנסה מועצת האיגוד, הפגינו מחוץ לבניין ההסתדרות עובדות ועובדים סוציאליים שקראו: "לא להסכם" ו"לא נוותר".

בעקבות ההחלטה, הודיע עופר עיני, יו"ר ההסתדרות, על פרישתו מהמו"מ. עיני ניסה להפחיד את העוס"ים בטענה, שגם אם ימשיכו בשביתה – לא ישיגו שום שיפור בתנאי שכבר סוכמו.

לפי הפרסומים, ההסכמות שהשיג עיני , שיתבצעו עד 2014, כוללות תוספת שכר אחידה של 7.25 אחוז, שתמורתה עליהם לעבוד עוד שעה וחצי בשבוע. כן יקבלו כל העובדים תוספת של 1,100 שקלים, מענק חד-פעמי של 2,000 שקלים ותוספת למימון החזקת ילדים במעונות יום (כמו כל עובדי המגזר הציבורי), וגם ההפרשות לפנסיה יגדלו.

האוצר סירב לדרישה לצו הרחבה, אשר יחיל את כל תנאיי העבודה של העו"סים במגזר הציבורי גם על העו"סים המועסקים בידי העמותות. האוצר אמנם התחייב ששכר עובדים סוציאליים בעמותות לא יפחת מ-6,000 שקלים (כולל כל התוספות, אך לא ברור כיצד הוא יכפה זאת עליהן.

ענבל חרמוני, דוברת ארגון "עתידנו", שנאבק בהסכם שהושג, בירכה על ההחלטה של מועצת האיגוד: "הייתה אמירה ברורה של העובדים והעובדות הסוציאליים, שההסכם אינו ראוי ואינו תואם את הדרישות, בשמן יצאנו למאבק. המחאה שלנו הובילה להצבעה אמיצה של חברי המרכז למרות הלחץ של עופר עיני. נוצר מהלך מאד חזק בשבוע האחרון, הפגנות ופעילות בלתי פוסקת של העובדים הסוציאליים נגד ההסכם. השטח זעק את זעקתו במשך השבוע האחרון והיא הגיעה לנציגינו במועצת האיגוד. המהלך הזה נגמר בהצלחה מבחינתנו".

אשר להמשך, נודע כי איציק פרי, יו"ר איגוד העובדים הסוציאליים, מפעיל לחץ על חברי המועצה, שנמנעו מהצבעה או התנגדו, כדי לנסות ולשנות את מאזן הכוחות הפנימי ולהשיג רוב לתמיכה בהסכמות עם האוצר בהצבעה נוספת שהוא יערוך.