בתום משא-ומתן ממושך בין ראשי האיגוד של העובדים הסוציאליים לבין המשנה לממונה על השכר באוצר, יוסי כהן, התברר שהממשלה דוחה את הדרישה הבסיסית להעלאת שכר משמעותית ולשינוי מבנה השכר של העובדים הסוציאליים. האוצר גילה נכונות לתת תוספת שכר של 8% בלבד. כמו-כן מתנגד האוצר להחלת ההסכם הקיבוצי גם על העובדים הסוציאליים המופרטים, המועסקים בעמותות ובארגוני המגזר השלישי.
יו"ר איגוד העובדים הסוציאליים, איציק פרי, מסר כי האוצר הקשיח את עמדותיו ובעצם דחף לשביתה. לדבריו, האוצר מציג, מזה חצי שנה, עמדות בלתי מתפשרות, שהן בבחינת לעג לרש. איגוד העובדים הסוציאליים, כמייצג את צרכי העובדים הסוציאליים בשטח, הדגיש פרי, אינו מתכוון להיכנע לתכתיבי האוצר.
שר הרווחה, משה כחלון, הכריז שהוא מתנגד לשביתה, למרות שהודה, כי תביעות העובדים הסוציאליים צודקות. לשר כחלון לא הייתה תשובה לגבי הסתירה שבדבריו, או מה תעשה הממשלה, כדי להשיב בחיוב לתביעותיהם הצודקות של העובדים הסוציאליים. בריאיון עמו, גילה כחלון מבוכה רבה בעקבות החשיפה, שאחד משומרי משרד הרווחה הוא עובד סוציאלי, הנאלץ לעבוד משרה נוספת בגלל שכרו הנמוך.
העובדים הסוציאליים שובתים ודורשים העלאה משמעותית בשכרם, שלא עודכן במשך 17 שנים, ולכן נשחק משמעותית. באיגוד העובדים הסוציאליים ציינו, כי כל עובד סוציאלי שלישי מקבל כיום השלמה לשכר מינימום. נוסף לכך, עובדים סוציאליים רבים מועסקים רק בחלקי משרה, וזאת בשל מצוקות תקציב של הגופים הציבוריים.
הסירוב להיענות לדרישות העוס"ים, שרובן נשים, מוכיח, כי יחס הממסד אליהן ממשיך להיות כאל 'מפרנסות שניות'. למרות המאמצים הרבים, שמשקיעות נשים בהשגת השכלה גבוהה ובשילוב בשוק העבודה, עדיין קיימת בחברה הישראלית החלוקה למקצועות 'נשיים', שהם המקצועות הטיפוליים-חברתיים (חינוך, בריאות, רווחה), שבהם השכר נמוך משמעותית מהשכר המקובל במקצועות הנחשבים גבריים (היי טק, פיננסים, ענפי תעשייה מסוימים).