כ-100,000 מפגינים התכנסו אמש (שבת) בעיר מדיסון בירת מדינת ויסקונסין בארה"ב ומחו נגד החוק המוצע במדינה המתעתד להגביל את זכויות איגוד עובדי הציבור. לדברי משטרת העיר, מדובר בהפגנות גדולות יותר מאשר ההפגנות שהיו בעבר בעיר נגד מלחמת וייטנאם. כך מסרה הבוקר סוכנות הידיעות הקובנית "פרנסה לטינה".
מפגינים אתמול בויסקונסין (צילום: "לייבור נוטס")
הפגנה, לאחר שלושה שבועות של מחאה ציבורית, נערכה יום לאחר שהמושל הרפובליקאי סקוט ווקר חתם על החוק המסיר את רוב זכויות המשא ומתן הקיבוצי לעובדי הממשל המקומי. החוק התקבל לאחר שהרפובליקאים בסנאט של אילינוי עקפו חרם שהטילו הדמוקרטים על הצעת החוק ונמנעו מלהצביע אודותיו.
המאבק בויסקונסין הצית מאבק כלל ארצי נגד מאמצי מדינות השקועות בגירעונות לפגוע בכוחם של האיגודים המקצועיים. העימות עם האיגודים עשוי להתגלות כגדול ביותר מאז פיטר הנשיא הימני רונלד רייגן פקחי טיסה ששבתו לפני 30 שנים. הגבלות על התאגדות עובדי הציבור הוצעו בכמה מדינות אחרות שבהן מושל רפובליקאי, כולל אינדיאנה, אוהיו, איווה, מישיגן ופלורידה. יש דמוקרטים הרואים בכך מטח פתיחה לקראת הבחירות לנשיאת ב-2012, מכיוון שהאיגודים הם התורמים הגדולים ביותר למפלגה הדמוקרטית.
עוד על הדיון באיגודים האמריקאים בעקבות המחאה בויסקונסין (באנגלית):