סקר של ערוץ הטלוויזיה של שירות השידור הבריטי חשף אתמול (שבת) את המספרים שמאחורי תוכניות ההצלה הממשלתיות שהופעלו בעקבות המשבר הקפיטליסטי הגלובלי. לפי ממצאי התחקיר, המדינה שבה ההוצאה לנפש על תוכנית ההצלה הגבוהה ביותר היא בריטניה, שהוציאה סכום המקביל להוצאה של כ-50 אלף דולר לכל אחד מתושביה כדי להתמודד עם המשבר, או 2.4 טריליון דולר במונחים מוחלטים. מדובר בכמעט רבע מההוצאה העולמית, העומדת לפי הסקר על כ-10.8 טריליון דולר – או 10 אלף דולר לכל אדם בארצות הקפיטליסטיות המפותחות..
עורכי הסקר, המבוסס על נתוני קרן המטבע הבינלאומית, מצביעים על כך שחלק הארי של ההוצאה הממשלתית הוא במדינות המערביות שסבלו מהפגיעה הקשה ביותר במגזר הפיננסי. כך, מתוך 10.8 טריליון דולר שהוציאו מדינות העולם על המשבר, כ-3.6 טריליון דולר הוציאה ארה"ב – סכום המהווה 24% מהר תוצר שלה. בריטניה הוציאה כ-2.4 טריליון דולר, שהם כ-94% מהתוצר שלה.
מדינות מפותחות אחרות הוציאו כ-3.2 טריליון דולר נוספים, ושאר מדינות העולם – כולל סין – הוציאו כ-1.6 טריליון דולר "בלבד". זה סכום נכבד לכל הדעות, אך הוא מתגמד לנוכח ההוצאות של המדינות הקפיטליסטיות הגדולות בתקופה זו.
המשמעות של הוצאות כה כבדות היא שגם אם תוכניות החילוץ יעזרו – ובשלב זה לא ברור אם זוהי התוצאה הסופית – הרי שתושבי המערב וילדיהם יצטרכו לעבוד עוד שנים רבות כדי לשלם על תוכניות הצלת הקפיטליזם היקרות.