הסכם ברשות השידור: יפרשו 380 עיתונאים בנוסף ל-320 טכנאים ועובדי מנהלה

 

רשות השידור ואגודת העיתונאים בירושלים חתמו אתמול (שישי) על הסכם קיבוצי, המסדיר את תנאי הפרישה המועדפים של העיתונאים עובדי הרשות אשר יפרשו במסגרת "הרפורמה" שמקדמים האוצר והממשלה.

החתימה על הסכם זה, בו מוסדרת פרישתם של 380 עיתונאים מהרשות, מצטרפת להסכם שנחתם לפני שבועיים עם ההסתדרות במסגרתו הובטחו תנאי פרישה ל-320 העובדים הטכניים והמנהלה. שני ההסכמים מעמידים את סך העובדים הפורשים במסגרת הרפורמה על 700.כעת, בדרך ליישום הרפורמה הניהולית ברשות השידור, נותר לחתום על הסכמים עם שני ארגוני העובדים שיסדירו את תנאי העבודה של אלה שיישארו ברשות השידור.

ההסכם שנחתם אתמול, בין יו"ר הרשות משה גביש ליו"ר אגודת העיתונאים בירושלים אחיה גינוסר, ייכנס לתוקפו רק לאחר השלמת הנוסח של הסכם כולל שחתימה עליו צפויה בתוך כשלושה חודשים.

לאחרונה הובעו טענות בקרב עובדים ברשות השידור על הריכוזיות של גינוסר, שלדבריהם לא שיתף את חבריו בפרטים מהמו"מ. תוכנית הרפורמה שהכינה חברת הייעוץ הארגוני ’טאסק’ לפני כשנתיים, כוללת לצד הצעות לשינוי ניהול מבני, המלצות להשקעה בתשתיות, דיגיטציה ושיפור הציוד המיושן ברשות וכן בתכנים ובהפקות מקור. לפי הערכות, עלות הרפורמה כ-800 מיליון שקל, כשחלק גדול מהסכום ישמש לפיצויי פרישה.

במקביל פועל השר (היוצא) הממונה על רשות השידור, יצחק הרצוג, להשלים את חקיקת ’חוק רשות השידור’, שיבטיח כי אגרת רשות השידור לא תפחת כדי לא לפגוע בהכנסותיה.
גינוסר אמר אמש כי "אגודת העיתונאים בירושלים, בתמיכת האיגוד הארצי של עיתונאי ישראל, ניהלה מו"מ קשה לאורך חודשים, מתוך רצון להבטיח את קיומו של שידור ציבורי אמין בישראל ולאפשר לו תנופה חדשה".