סוכנות הידיעות הפלסטינית "וואפא" דיווחה אמש (שישי) כי 47 תושבים, בהם נשים וילדים, נהרגו בתקיפות אוויריות וארטילריות של צבא הכיבוש ברצועת עזה. לפי הדיווחים 26 נהרגו בצפון הרצועה ו-21 נהרגו בדרומה. על פי הדיווחים הצבא הפציץ אתמול בית מגורים בשכונת א-זיתון שבדרום-מזרח העיר עזה. שבעה מבני אותה משפחה נהרגו במקום, בהם נשים וילדות. עשרות נוספים נפצעו, רבים מהם באורח קשה – כולל ילדים וקשישים. ההפצצה כוונה לעבר בית משפחת נאסר, סמוך לרחוב א-סיקה. בין ההרוגים: עבד אללטיף, נאיף, אמאני, רואן וחלא – כולם מבני המשפחה.
כמו כן, עשרה אזרחים פלסטינים נהרגו ואחרים נפצעו בעקבות תקיפות שביצעו רחפנים של על שני יעדים ברצועה – אוהל מגורים בשכונת א-זיתון, ואוהל ששימש מספרה במרכז ח'אן יונס. לפי מקורות מקומיים, רחפן של הכיבוש שיגר טיל לעבר אוהל שבו שהו מפונים סמוך למסגד בדר בשכונת א-זיתון, מה שגרם למותם של ארבעה אזרחים ולפציעת אחרים. עוד נמסר כי רחפן נוסף תקף אוהל ששימש מספרה בח'אן יונס, מה שהוביל למותם של שישה אזרחים, ביניהם ארבעה ילדים.
עשרה אזרחים נהרגו אתמול בשעות הבוקר בתקיפת כוחות הכיבוש על מספר בתים ביישוב בני סהילה שבמזרח ח'אן יונס, בדרום רצועת עזה. לפי דיווחים מקומיים, גופותיהם של עשרה הרוגים, בהם ילדים ונשים, הועברו לבית החולים האירופי, בעקבות תקיפה ישירה של בית משפחת ברכה ובית סמוך נוסף בבני סהילה. בנוסף, כוחות הכיבוש פוצצו מבני מגורים במזרח העיר עזה. עוד עולה מהדיווחים ש-13 בני אדם נהרגו בתקיפה של בית משפחת נוסייבו בגב'אליה שבצפון הרצועה. שישה נוספים נהרגו כששהו באוהלי עקורים בצפון הרצועה, לרבות ילדה בת שש שנהרגה באוהל בעיר עזה. מניין ההרוגים ברצועת עזה מאז ה־7 באוקטובר 2023 ועד ליום רביעי בבוקר עומד על 51,065 ומספר הפצועים הכולל עלה ל־116,505.
כמאה פעילי חד"ש, מק"י ובנק"י, הפגינו נגד המלחמה אתמול בשעות הצהריים בכיכר השעון ביפו. ההפגנה נערכה בהזמנת סניפי חד"ש ביפו ובתל-אביב ואליה הצטרפו פעילי עומדים ביחד, מאבק סוציאליסטי וחברים בתנועות שלום. במהלך ההפגנה נערכה עצרת מאולתרת בה משתתפיה נשאו נאומים קצרים. ח"כ עופר כסיף (חד"ש) אמר למתכנסים: "בעזה אין מלחמה. בעזה יש טרור מדינתי, השמדה שיטתית ומאורגנת – רצח בדם קר של אזרחים, הרעבה, החרבה טוטאלית של בתי חולים ומוסדות חינוך ודת וטיהור אתני. והכל מכוון ומתוכנן. כל מי שלוקח חלק בפשעים הללו דינו אחד – האג". ד"ר מתן קמינר, הנמנה עם מסיידי אקדמיה לשוויון הוסיף "המלחמה בעזה מזמן אינה מלחמה – אלא טבח". עומר סיקסיק, תושב יפו ולשעבר חבר מועצת העיר ת"א-יפו הדגיש: "צריך לומר לביבי די אתה הורס את החלום של שתי מדינות". מזכ"ל מק"י עאדל עמאר הזכיר למשתתפים שבקרבת מקום, בגן צ'רלס קלור, נערכה ההפגנה הראשונה נגד המלחמה בעזה בנובמבר 2023 ביוזמת חד"ש. לדבריו "אם לא תקום מדינה פלסטינית לצד מדינת ישראל, לא יהיה שלום באזור כולו". סגן יו"ר חד"ש, נועה לוי, הסבירה שרק בפעילות משותפת של יהודים וערבים ניתן יהיה להציב את אלטרנטיבה הנחוצה למלחמה ולממשלת הימין.
יו"ר חד"ש-תע"ל, ח"כ איימן עודה, התייחס לדרכי המאבק בממשלה ובמלחמה והדגיש "נמשיך לעודד ולקיים את המחאות של מחנה השלום העקבי, כמו זו הנערכת כאן. יחד עם זאת, נהיה בכל מקום בו נאבקים בממשלת הדמים, גם בקפלן ובשער בגין, גם כיכר פריז בירושלים, גם בצומת חורב בחיפה ובכל הערים והצמתים. נהיה שם עם הדגלים שלנו והסיסמאות שלנו". אמיר בדראן, חבר מועצת העיר ת"א-יפו ומפעילי חד"ש ביפו, קרא לחזק את מחאות נגד המלחמה והכיבוש של יהודים וערבים בעיר. גם מזכיר בנק"י תל-אביב וסרבן כיבוש ששוחרר לאחרונה מהכלא הצבאי, עידו עילם, אמר "הדרך היחידה בה נצליח להיאבק בממשלת הימין ובמחרחרי המלחמה וההתנחלות היא דרך מאבק יהודי-ערבי משותף". "אל תשתפו פעולה עם פשעי המלחמה בעזה! הגיע הזמן לומר שלא ניתן לזה להתבצע בשמנו", הדגיש.
בתוך כך, שותפות השלום קראה לפעיליה להצטרף להפגנות נגד המלחמה ולמען שחרור החטופים שיתקיימו הערב ברחבי הארץ, בייחוד לגוש נגד הכיבוש – בשעה 19:00 בפינת הרחובות קפלן ובגין בתל-אביב, למצעד שייצא מהאודיטוריום בחיפה ב-18:30 ולהפגנה ב-20:30 בכיכר ציון בירושלים.
עוד בנושא: https://zoha.org.il/136788