שופטי בג"ץ, שקיבלו היום (ג') את עתירתם של הכפרים הפלסטינים הסמוכים לכביש המחבר בין ירושלים למודיעין והאגודה לזכויות האזרח, שדרשה לבטל את ההחלטה לאסור באופן מלא את תנועת פלסטינים בכביש. פסק הדין ייכנס לתוקף בעוד כחמישה חודשים מהיום. העתירה הוגשה בשנת 2007 על-ידי ראש מועצות הכפרים בית סירא צפא, בית ליקיה, חירבת אל-מוסבח, בית עור א-תחתא ובית עור אל-פוקא ועותרים נוספים.
קטע הכביש נסגר לתנועת פלסטינים באוקטובר 2000, עם פרוץ האינתיפאדה, בהוראתו של מפקד החטיבה המרחבית בנימין דאז, גל הירש. היום קבע הרכב של שלושה שופטי העליון ברוב של שניים נגד אחד, כי על המפקד הצבאי באזור לגבש פתרון בטחוני אחר, שיוכל לספק הגנה לתושבים הישראלים העושים שימוש בכביש, אך לא יאסור באופן מלא את תנועת תושבי הכפרים.
בהחלטה תמכו נשיאת בית המשפט העליון דורית ביניש והשופט עוזי פוגלמן. לעומת זאת, בדעת מיעוט סבר השופט השלישי בהרכב, אדמונד לוי, כי אין לקבל את העתירה וכי יש להניח למפקד הצבאי ולשר הביטחון לגבש בעצמם פתרון שונה מזה שנהוג בכביש היום.
האגודה לזכויות האזרח הגיבה אחר הצהרים להחלטת שופטי בג"ץ לפתוח את כביש 443 לתנועת פלסטינים. עו"ד לימור יהודה מהאגודה אמרה כי "בג"ץ מכיר באי חוקיותו של משטר ההפרדה הקבוע בכביש 443. יש לקוות כי צה"ל יקיים את הפסיקה ויאפשר לתושבי האזור לשוב ולממש את זכותם לנסוע על הכביש במהרה. הפסיקה קבעה כי הצבא חרג מסמכותו בסגירת הכביש לפלסטיני. נקווה כי בכך ייעשה סוף לחרפת ההפרדה והנישול של הפלסטיניים מהכביש שנסלל עבורם, על אדמותיהם."