19 פלסטינים, ביניהם נשים וילדים רבים, נהרגו הלילה (בין שני לשלישי) בהפצצת הצבא על "אזור הומניטרי" במאווסי שבחאן יונס כך מסר משרד הבריאות ברצועה. משירותי ההצלה ברצועה נמסר כי עד כה חולצו מתוך ההריסות 65 פצועים והרוגים וכי מספר הנפגעים צפוי לעלות. לפי הידיעה שפורסמה בסוכנות "וואפא", במתחם שהותקף היו לפחות 20 אוהלים, בהם שהו משפחות רבות.
איש כוחות ההצלה אמר כי התקיפה גרמה למכתשים גדולים בעומק של כ-7 עד 9 מטר, וכי משפחות שלמות נעלמו בהריסות. עדי ראייה לתקיפה סיפרו כי מחנה האוהלים נפגע מלפחות ארבעה טילים. לדברי הצבא "במקום שהו מחבלים בכירים של החמאס".
יצוין שלפני חודש תקף צה"ל בית ספר בעיר עזה ששימש מחסה לעקורים, משום שלדבריו פעלה במקום מפקדה צבאית של חמאס. 93 נהרגו בתקיפה, בהם 11 ילדים ושש נשים, עוד נרשמו עשרות נפגעים נוספים. ביולי הופצץ בית ספר של אונר"א בנוסייראת: 23 בני אדם נהרגו ו-73 נפצעו בתקיפה.
לדברי יו"ר חד"ש-תע"ל, ח"כ איימן עודה "יכול להיות שהפעם לא תראו גופות מבותרות של ילדים פלסטינים כתוצאה מתקיפת הצבא בעזה. למה? כי הם נקברו עמוק מתחת לאדמה בהפצצה. בור בעומק של כ- 9 מטרים נפער באזור הומניטארי". "את המלחמה חייבים לעצור עכשיו", הדגיש. יצוין שח"כ עודה הוצא אמש (שני) בכוח ממליאת הכנסת בעת שקיימה הצבעות במסגרת כינוס פגרה מיוחד. במהלך דבריו אמר כי יש לחסל את הטרור הגדול ביותר שהוא "הכיבוש הישראלי הטרוריסטי". דבריו של עודה עוררו מהומה, וח"כ טלי גוטליב (הליכוד) מנעה ממנו להמשיך לדבר בטענה כי הוא "תומך טרור". בהמשך, כשעודה ביקר את סגן יו"ר הכנסת ח"כ משה סולומון (הציונות הדתית) על כך שאינו מאפשר לו לדבר ומשתיק את הביקורת נגדו, התלהט השיח ביניהם ועודה כינה את סלומון "גזען". בתגובה, סגן היו"ר הכנסת שניהל את הישיבה ביקש להוציא אותו מהאולם והמאבטחים הורידו אותו בכוח מדוכן הנואמים.
בתוך כך, אתמול התחילה שנת הלימודים של התלמידים הפלסטינים. אך גם השנה, 625,000 ילדים בגילאי בית ספר תושבי רצועת עזה לא ילכו לבית הספר. הם כבר החמיצו שנת לימודים מלאה, אותה הם העבירו בתלאות המלחמה. בתי ספר רבים נהרסו או נהפכו למחנות עקורים, שבתורם נהרסו גם כן, במהלך המתקפה של ישראל על הרצועה. ארגון האו"ם למען הילדים – יוניצף מדווח כי 92.9% מבתי הספר ברצועה (524 מתוך 564) ניזוקו או נהרסו.
יותר מ-40 אלף פלסטינים נהרגו בעזה מאז תחילת המלחמה, בהם כ-14 אלף ילדים. מי ששרדו היו עדים להרג חבריהם לכיתה, מוריהם, הוריהם. המלחמה הפכה את חייהם של כל הפלסטינים בעזה לסיוט וכל יום למאבק על הישרדות.
לדברי ארגון גישה, "ילדים, כמו כולם, מתמודדים עם הפצצות מתמשכות, עקירה, רעב ותזונה לקויה, ומחלות. גם אילו היו כיתות לימוד, מאיפה היו מוצאים את הכוחות הדרושים בשביל ללמוד? במחנות העקורים נעשים מאמצים לייצר מרחבי למידה ארעיים לילדים, אך צווי פינוי חוזרים ונשנים משבשים מאמצים אלו, וכך גם מגבלות ישראל על כניסת חומרי יצירה וחומרים חינוכיים לרצועה והעדר חשמל. בין יוני לאוגוסט האו"ם דיווח שעקב הוראות הפינוי של הצבא 31 מרחבי למידה ארעיים, שהוקמו היכן שמרבית האוכלוסייה בדיר אל בלח ובחאן יונס שהתה, נאלצו להיסגר, עם השלכות על 3,979 תלמידים".
עוד בנושא: https://zoha.org.il/131922