23 תושבי הרצועה נהרגו הלילה והבוקר בהפצצות הצבא; כאלף צעדו בלבן נגד המלחמה וההרעבה

23 אזרחים נהרגו הלילה והבוקר יום שבת בהפצצות ובירי של כוחות הכיבוש הישראלים באזורים שונים ברחבי רצועת עזה. כתב סוכנות הידיעות וואפא דיווח כי 12 בני אדם נהרגו וכ-40 נפצעו בהפצצה על אוהלי עקורים במערב ח'אן יונס. בין ההרוגים: אב, אם ושני ילדיהם. עוד דווח כי שבעה בני אדם נהרגו בתקיפה על בית שבו שהו עקורים במערב העיר עזה. שישה נוספים נהרגו ואחרים נפצעו מירי הצבא הישראלי סמוך למרכז סיוע הומניטרי במערב רפיח. אתמול, ביום הראשון של חג הקורבן נהרגו 38 אזרחים פלסטינים בתקיפות מהאוויר ובהפגזות של כוחות הכיבוש ברחבי הרצועה.

כתב וואפא הוסיף כי מאז 27 במאי ועד היום, נהרגו 115 אזרחים פלסטינים מירי כוחות הכיבוש במהלך ניסיונם להשיג מזון, וכי מספר הפצועים באירועים אלה חצה את ה־580. עוד דווח על תשעה נעדרים. מאז פתיחת המתקפה על רצועת עזה ב־7 באוקטובר 2023 ועד אתמול בשעות הבוקר נהרגו לפחות 54,677 פלסטינים – רובם ילדים ונשים – ונפצעו 125,530. מדובר בנתונים חלקיים בלבד, שכן רבים מהקורבנות עדיין קבורים תחת ההריסות או מונחים ברחובות, כשצוותי ההצלה מתקשים להגיע אליהם בשל תנאי הלחימה. אמש נמסר כי ארבעה חיילים נהרגו אתמול בפאתי ח'אן-יונס כתוצאה מפיצוץ מטען במבנה שקרס. פורסמו שמותיהם של שניים מההרוגים, אשר הודעה נמסרה למשפחותיהם: רס"ם (מיל') חן גרס בן 33, ממושב גן יאשיה וסמ"ר יואב רוור, בן 19, משדה ורבורג.

יצוין שעל פי ארגון הבריאות העולמי, לראשונה מאז תחילת המלחמה, הוצא השבוע צו פינוי לשטח שבו נמצא בית החולים נאסר שבח'אן יונס, המרכז הרפואי השני בגודלו ברצועה. בצבא הבהירו כי "בשלב זה בית החולים לא נדרש להתפנות", אולם הצוות הרפואי וארגון הבריאות העולמי מתריעים כי הדבר יגרום לפגיעה ממשית בתפקודו. בשל צווי הפינוי והפעילות הצבאית באזור, ביממה האחרונה צוותים רפואיים ומטופלים מתקשים להגיע למקום, ובבית החולים מדווחים גם על מחסור באספקת ציוד רפואי ומזון. סכנה נשקפת גם לבית החולים אל-אמל הסמוך.

יצוין שכאלף מפגינים צעדו אתמול בצהריים מול גבול עזה נגד ההרעבה, ההרג וההפקרה של החטופים. מאות פעילים יהודים וערבים לבשו לבן והחיזקו בידיהם מוצרי מזון. "די! איננו יכולים לעמוד בשתיקה מול ההרג חסר ההבחנה והרעבתם המכוונת של שני מיליון בני אדם, והפקרתם של החטופים. ברוח עיד אלאדחא – חג המבוסס על ערכי נתינה, חמלה ואחריות כלפי הזולת, אנו קוראים לסולידריות אמיתית, שחוצה פחד והסתה, ומאמינה בזכותו של כל אדם לחיים ולכבוד. המצור והרעב אינם מגינים על איש. המלחמה אינה מביאה ביטחון ולא מחזירה את החטופים. הגיעה השעה להרים קול אנושי, אזרחי ואחראי – למען עצירת שפיכות הדמים, שבירת המצור החזרת החטופים וחיפוש פתרון צודק ובר-קיימא", נמסר משותפות השלום. בין המשתתפים: ח"כ עופר כסיף (חד"ש) ואחינועם ניני. הזרמת פרסמה הבוקר רשומה בפייסבוק, "בצעדה על גבול עזה, קוראים לסיום המלחמה הנוראית והאכזרית הזאת שהורגת חטופים וחיילים ומרעיבה, שורפת ורוצחת אין סוף ילדים וחפים מפשע. די, די, דייייי!!! ל ידי חבריי, מארגונים נפלאים כמו עומדים יחד, נשים עושות שלום, ורבים אחרים. הבאנו אוכל, שלטים, מילים, היו נאומים, אדם אחד קרא מכתב מחבר מעזה, קורע לב. היו גם מעגלים שקטים, היתה שירה (שרתי במגפון) , היו קריאות שבר… הרגשתי שאין מקום אחר שאני רוצה, יכולה, להיות בו. המצפון והלב של מדינה שלמה הצטמצם לאלף איש בלבן שמסרבים להפוך ליבם, ליבינו, לאבן… והרי, זהו הניצחון המוחלט של חמאס עלינו, וזהו הכישלון הנורא של 'מדינת היהודים'".

לדברי ח"כ עאידה תומא-סלימן (חד"ש) "ביום הראשון של עיד אלאדחא, חג של חמלה ונתינה, יהודים וערבים צעדו בלבן עד גבול עזה – בדרישה ברורה: די להרעבה, די להפקרה, די למלחמת ההשמדה. דווקא ברגעים של ייאוש, "שותפות השלום" מזכירה שיש אלטרנטיבה אמיצה, אנושית, ערבית-יהודית – שמסרבת לעמוד מנגד, שמסרבת להיכנע". משותפות השלום נמסר כי בשבת הקרובה (14.6) "אנחנו שיירת מכוניות לאורך כל הארץ שתצא מהגליל לגבול עזה, במחאה על המצור והמלחמה – במקביל להתארגנות הבינלאומית 'המסע לעזה' מהצד המצרי של הגבול". יצוין שבתום הצעדה, אתמול, נאספו כל מצרכי המזון שנשאו המפגינים והם ימסרו לרבבות העקורים שגורשו מבתיהם בידי כוחות הכיבוש בצפון הגדה.

עוד בנושא: https://zoha.org.il/137747