22 מדינות דורשות להפסיק את המלחמה ולאפשר סיוע הומניטרי

שרי החוץ של 22 מדינות, ובהן צרפת, גרמניה, בריטניה, קנדה, יפן ואוסטרליה, השבוע לישראל להפסיק את המלחמה בעזה ולאפשר מחדש וללא דיחוי את כניסת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה, תחת פיקוח האו"ם וארגוני הסיוע הבינלאומיים. בהצהרה משותפת שפורסמה על ידי משרד החוץ הגרמני נמסר כי האו"ם והארגונים ההומניטריים "אינם יכולים לתמוך" במנגנון החדש לחלוקת סיוע בעזה שהנהיגה ישראל. ממשלת בריטניה הודיעה היום (20.5), כי היא צפויה להקפיא באופן מיידי את המו"מ להסכם שכר חופשי עם ישראל. במקביל, הזהירו נשיא צרפת וראש ממשלת קנדה כי לא יעמדו מנגד מול "המעשים המבישים" של ממשלת ישראל בראשות בנימין נתניהו ברצועת עזה, ורמזו כי ינקטו "צעדים ממשיים" אם ישראל לא תפסיק את המתקפה ולא תאפשר את כניסת הסיוע ההומניטרי.

יצוין ששר החוץ של צרפת, ז'אן-נואל בארו, קרא הבוקר לבחון מחדש את הסכם ההתאגדות של האיחוד האירופי וישראל על מנת לוודא שהיא מכבדת את מחויבותה לזכויות אדם. הוא הוסיף כי הסיוע שישראל התירה להכניס לרצועת עזה כעת אינו מספק. "יש צורך בסיוע מיידי ומסיבי", הסביר בארו בריאיון לתחנת הרדיו "פראנס אינטר". היום מתאספים בבריסל שרי החוץ וההגנה של האיחוד האירופי.

הסכמי ההתאגדות ("הסכם האסוציאציה") שישראל והאיחוד האירופי חתמו עליהם ב-1995, כוללים התכנסות שנתית שבה משתתפים שרי החוץ של המדינות החברות באיחוד האירופי ומקביליהם הישראלים. ההסכם הוא הבסיס המשפטי ליחסי הסחר של ישראל עם האיחוד, והוא מספק מסגרת לדיאלוג פוליטי ולשיתוף פעולה כלכלי עם גוש המדינות. האיחוד האירופי הוא שוק הייצוא מספר אחת של ישראל.

נשיא צרפת עמנואל מקרון פרסם אמש הודעה הקוראת לישראל להפסיק את פעולותיה בעזה, אחרי שצרפת בשיתוף עם בריטניה ומדינות נוספות פרסמו שתי הצהרות דומות מוקדם יותר. "אנו מתנגדים בתוקף להרחבת הפעולות הצבאיות של ישראל בעזה", כתב. "רמת הסבל האנושי היא בלתי נסבלת. לקראת הוועידה ב-18 ביוני בניו יורק על כולנו לעבוד לקראת יישום פתרון שתי המדינות".

בתוך כך, סניפי חד"ש בתל אביב וביפו קוראים לציבור להצטרף למשמרת בתביעה להכרה עולמית במדינת פלסטין שתתקיים ביום שישי הקרוב בשעה 14:00 מול מעונו של שגריר צרפת בישראל ברחוב טולוז ביפו. "נפגין כדי להאיץ בנשיא מקרון לעמוד בדיבורו להכיר מיידית במדינת פלסטין, וכחלק מאמץ עולמי להביא לסיום המלחמה הנפשעת והרצחנית, לעסקה לשחרור כל החטופים והשבויים, וכתנאי לראשיתו של תהליך לשלום כולל ובר-קיימא לאזור כולו".

עוד בנושא: https://zoha.org.il/136678