עובדי יובנק, מקבוצת הבנק הבינלאומי שבשליטת צדיק בינו, התארגנו בהסתדרות ובחרו בוועד עובדים שייצג אותם כלפי ההנהלה. אך, בשונה מהמקרה של פלאפון, התארגנות העובדים ביובנק נעשתה ללא הכרזה על סכסוך עבודה או עיצומים ושביתות, אלא במהלך חשאי ושקט. העובדים אף בחרו מתוכם ועד בראשות גל שטייגר, שהציג בפני מנכ"ל הבנק, רון בדני, רשימה שמית של קרוב למחצית מתוך 260 עובדי הבנק שחתמו על טפסי הצטרפות להסתדרות. לפי חוק הסכמים קיבוציים, על ארגון עובדים לאגד לפחות שליש מכלל העובדים באותו מקום עבודה, כדי שייחשב לארגון יציג.
מטה יובנק בתל-אביב (צילום: ויקיפדיה)
שטייגר, העובד במטה הבנק בתל אביב בתחום הבנקאות הבינלאומית, מסר כי לאחר שהנהלת הבנק תודיע לו רשמית על הכרתה בהתארגנות, הוועד ישאף לפתוח עמה במשא ומתן על הסכם קיבוצי, שיחליף את מצב הנוכחי שבו העובדים מועסקים באמצעות חוזי העסקה אישיים. "בשנים האחרונות קיימת שחיקה בשכרם ובתנאי העסקתם של העובדים וגם אין להם ביטחון תעסוקתי וזו הסיבה להתארגנות", נמסר מההסתדרות. שטייגר אמר כי הפסיקה של בית הדין הארצי בראשות הנשיאה נילי ארד, עודדה את עובדי הבנק להתארגן ולהקים ועד. פסיקה זו, שיצאה במהלך המאבק של עובדי פלאפון נגד הנהלת החברה, מטילה איסור על המעסיקים להפריע להתארגנות ראשונית של עובדיהם או להפעיל לחצים שונים, על העובדים לבל יתארגנו, כולל הבעת דעה נגד ההתארגנות. יובנק, המפעיל תשעה סניפים בארץ, מעניק שירות בנקאות פרטי ופעילות בשוק ההון בעיקר ללקוחות מהאלפיון העליון.. בשלב ראשון ההסתדרות והוועד שהוקם עתה יחתרו להסכם שרק יגדיר את תנאי ההעסקה בבנק, ורק בשלב מאוחר יותר ידרוש הוועד שיפור של השכר והתנאים הנלווים. יצוין שיובנק סיים את תשעת החודשים הראשונים של 2012 עם רווח נקי של 37.5 מיליון שקל, עלייה של כ-10% לעומת התקופה המקבילה ב-2011. זאת, למרות הירידה במחזורי המסחר בשוק ההון שהביאה בין היתר לירידה של 16.5% בהיקף העמלות שגבה הבנק בתשעת החודשים הראשונים של 2012 ל-85 מיליון שקל. תשואת הרווח הנקי להון של הבנק עמדה במהלך התקופה המדווחת על 11.6% לעומת 11.1% בתקופה המקבילה.
מערכת הבנקאית משופעת בוועדי עובדים, אך מדובר בבנקים הגדולים והוותיקים, כמו הפועלים, לאומי, דיסקונט, מזרחי-טפחות וכדומה, המעסיקים אלפי עובדים. במקרה של יובנק מדובר בבנק ייעודי וקטן יחסית.