מאבטחים מטעם ההנהלה תקפו קשות את עובדי מפעל כיתן בדימונה שניסו הבוקר (חמישי) למנוע את כניסתם למפעל והתעמתו עימם. העובדים גם הבעירו צמיגים בשערי המפעל במחאה על כך שהנהלת כיתן נמנעת מלהגיע עימם להסדר פיטורים, כפי שנחתם עם עובדי החברה בעת סגירת המפעל בנצרת. כמה עובדים התבצרו במהלך הלילה בשטח המפעל כדי למנוע הוצאת ציוד מתוכו.
.
העובדים המתבצרים בכיתן דימונה (צילום: ההסתדרות)
יו"ר ההסתדרות במרחב נגב מרכזי, יוסי הובר אמר היום, כי "מדובר בעובדים בפריפריה המועסקים במפעל כ- 35 שנה בשכר מינימום ונמצאים רגעים לפני יציאה לפנסיה. אנו דורשים שההנהלה תשלם לעובדים פיצויים מוגדלים, שכן רוב רובם של עובדים אלה לא יוכלו למצוא מקום עבודה". דני שטרית, מחזיק תיק כיתן בהסתדרות, הוסיף כי העובדים איבדו תקווה כי מכתבי הפיטורים יבוטלו וכי המפעל ימשיך לעבוד, ולכן מאבקם מתמקד בפיצויי פיטורים מוגדלים, בהתאם לתנאים שקיבלו עובדי מפעל כיתן בנצרת שנסגר. "מדובר בעובדים מבוגרים שאין להם לאן ללכת", אמר, "ולכן אין להם גם מה להפסיד. הם רוצים, עם כל הכאב, לפרוש בכבוד, ופרישה בכבוד זה לקבל תנאי פרישה ופיצויים בהתאם למה שקיבלו עובדים אחרים בחברה. במשך שנים פוטרו עובדים, וכולם קיבלו את מה שמגיע להם ופרשו. הקבוצה האחרונה שנותרה רוצה לקבל תנאי פרישה טובים יותר, והם לא מקבלים כי הנהלת החברה אטומה".
העובדים המתבצרים דורשים מהנהלת החברה לקבל פיצויי פיטורים בהיקף של 170 אחוז, בדומה לעובדי מפעל כיתן בנצרת שנסגר ב-2008. "ניהלנו משא ומתן ממושך, וההנהלה לא מוכנה לשלם סכומים כאלה", סיפר שטרית, "ירדנו ל-140 אחוז, וגם את זה ההנהלה לא מוכנה לתת. עכשיו זה עומד על 120 אחוז. העובדים כבר איבדו אמון". לדברי חנניה אוחיון, יו"ר ועד העובדים, כל הניסיונות להגיע לפשרה עם ההנהלה נכשלו, הוא אמר ש"במצב הזה כבר אין מה להפסיד. הנהלת החברה רוצה לייאש את העובדים כדי שילכו בתנאים שהם יקבעו, אבל לא ניתן להם את התענוג הזה. ממילא הפסדנו את מקום העבודה שלנו. אנחנו כבר מבוגרים וננהל פה את המאבק על הזכות שלנו לפרוש מעט יותר בכבוד. מה נשאר לנו עוד? כלום. לפחות שיהיה לנו מעט כסף להמשיך את החיים".