ההסתדרות חתמה הלילה (חמישי) בחצות על הסכם עבודה קיבוצי ברכבת. במסגרת ההסכם הסכימה ההסתדרות להפרטה חלקית של הרכבת. זאת, בניגוד לדעתה של יו"ר הוועד, גילה אדרעי, שהודחה על ידי יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, לאחר הבחירות של ארגון העובדים. בדומה לנמלים, בהם גם ההסתדרות הסכימה בעבר להפרטתם, האוצר מוכן להעניק תוספות שכר מפליגות. על פי ההסכם ברכבת יקבלו כל עובדי הרכבת שבהסכם הקיבוצי "מענק חתימה" בסך 12 אלף שקלים ותוספת שכר של כ-20% שתינתן במספר פעימות. כמו-כן העובדים יהיו זכאים לתוספות שכר שייקבעו במגזר הציבורי. יצוין שממשלת הימין מוכנה להעניק תוספות שכר נדיבות כדי לקדם את הפרטת הרכבת, אבל מסרבת בכל תוקף להעניק תוספות דומות לאחיות השובתות.
עוד הוסכם בהסכם כי יושוו תנאיהם של עובדי דור ב' ברכבת לתנאיהם של עובדי דור א'. לרבות דמי הבראה, מעונות, קייטנות ולכלכלה בשעות הנוספות. על-פי ההסכם, כ-80 עובדים תפעוליים בהסכם הפיתוח המועסקים בחוזים אישיים כעובדי הרכבת ייכנסו להסכם הקיבוצי. כמו-כן יוגדלו ההפרשות לקופות גמל, לא יבוצעו פיטורים בחטיבות הנייד ובמטענים.
עוד קובע ההסכם החדש עובד בעל וותק של 15 שנה ברכבת שאין לו תואר אקדמי יוכל להתמודד למכרזים בהם קיימת דרישה לתואר אקדמי. עובדי מוקד התמיכה והפעלה וטכנאי השטח באגף המחשוב יועסקו אף הם בהסכם הקיבוצי. כמו-כן המתדלקים יקלטו אף הם להסכם הקיבוצי ברכבת. הישג נוסף לעובדים הוא הקביעה כי קופאיות ייקלטו אף הן להסכם הקיבוצי ויינתן להן מענק חד פעמי בסך 1000 שקלים. יחד עם זאת, בהסכם לא נאמר דבר על חברה קבלנית המעסיקות מאות עובדים בקופות הרכבת ובניקיון. ההסתדרות לא דרשה להכלילם במסגרת ההסכם הקיבוצי וביטול העסקת באמצעות חברות כוח אדם.
בשורה התחתונה: בהסכם נקבע כי 70% מתחזוקת הקרונות העתידית יטופלו בידי עובדי התחזוקה של הרכבת ולא יוצאו למיקור חוץ – כל היתר יהיו תחת מטריה של חברה פרטית. כמו-כן הוסכם כי כל עבודת הנהיגה ותפעול המתקנים של מערך המטענים של הרכבת יעשה ע"י עובדי הרכבת בלבד. זאת למרות הקמתה של חברת בת למטענים שאף היא תופרט בהמשך. ההסתדרות לא הביעה התנגדות לביתורה של הרכבת, על מנת להפריט את חלקיה הרווחיים.
יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן, טען כי מדובר בהסכם ראוי "המחזק הן את העבודה המאורגנת ברכבת והן את ביטחונם התעסוקתי של העובדים. לדבריו "שיבות נוספת בהסכם הינה שעבודת התחזוקה תישאר בידי עובדי הרכבת ברובה המוחלט". במילים אחרות: 30% הפרטה של התחזוקה וקידום הקמת חברת המטענים כדי להפריט אתה בהמשך אינן מעניינה של ההסתדרות. אך עובדי הרכבת צריכים להיות מודאגים עד מאוד מדבריו של עו"ד ניסנקורן "ההסתדרות תמשיך ותלווה את עובדי הרכבת ותהיה המגן שלהם לכל אשר יצטרכו". מי צריך ידידים כאלה?