בית הדין האזורי לעבודה בתל-אביב עצר היום (ששי), ובצעד תקדימי, את התארגנות העובדים בחברת התקשורת "פלאפון". זאת, בעקבות בבקשת ההסתדרות להוציא צו שיאסור על הנהלת "פלאפון" למנוע מעובדיה להתארגן בשורותיה. מההסתדרות נמסר כי מאז החלה התארגנות העובדים בשורות הארגון, מנסה ההנהלה שלא כחוק להחתימם, באיומים, על טופסי ויתור. ב"פלאפון" מועסקים כ-4,000 עובדים, ומנתוני ההסתדרות עולה כי מאות מועסקים בחברה כבר חתמו על טופסי הצטרפות לארגון העובדים.
זו פעם ראשונה שעובדי חברה סלולרית מתאגדים בהסתדרות. מנכ"ל אגף התאגדות עובדים בהסתדרות חניטל סויסה אמרה כי העובדים חוששים ממהלך של פיטורים. יצוין שההנהלה הפיצה בקרב עובדיה מכתב בו נאמר "בימים האחרונים פועלת ההסתדרות יחד עם קומץ עובדים המשמשים כנציגיה, להקמת ארגון עובדים בחברתנו. המסרים המוצגים על ידם מנסים לשכנע את עובדי החברה כי הצלחת פלאפון בשוק התחרותי תלויה בהקמת ועד עובדים. חשוב לנו להציג בפניך את העובדות הנכונות, כדי שתוכל לקבל החלטה מושכלת, האם לתמוך בהפיכת פלאפון לחברה המנוהלת באמצעות ועד עובדים".
במכתב מפורטים שישה סעיפים, בהם מנסה ההנהלה לשכנע את העובדים שלא לבצע את המהלך. "השאלה הנשאלת האם התארגנות זו תחזק את המאבק לצליחת התחרות העזה בשוק או תחלישו?", נכתב בסעיף 2 במכתב ובסעיף 3 צויין: "פגיעה ביכולת חברתנו לפעול כשווה בין שווים בשוק התחרותי, משמעותה המיידית היא פגיעה בהצלחת החברה, בהכנסותיה והביטחון התעסוקתי של עובדיה". "אם פלאפון תדרדר בשוק התחרותי, כולנו ניפגע", נכתב עוד. "ההסתדרות לא תשלם את משכורות עובדי פלאפון. על אלפי העובדים האחרים מי שתמשיך לשמור היא החברה שלנו… במקום שכישוריך והצלחתך המקצועית יקבעו את קידומך, שכרך ותנאיך, אלה ייקבעו על ידי הוועד וההסתדרות". בנוסף, מנסה ההנהלה להסביר לעובדיה כי להצטרפות להסתדרות יש גם פן כלכלי: "יוטל על כולכם מס שיגיע למאות שקלים בשנה, ואף מעל 1,000 שקלים. חשוב להבין שאם הם ישיגו מספיק חתימות, המס יוטל על כל העובדים – כולל אותך". לצד המכתב צורף טופס בו מתבקשים העובדים לחתום על מסמך המחייב אותם שלא להצטרף להסתדרות.
אתר ההתארגנות של עובדי "פלאפון":