שר התעשייה והמסחר הדרום אפריקאי, רוב דיוויס, הודיע אמש (ד') כי יאמץ את התקנה שקובעת סימון מוצרים מההתנחלויות בתווית מיוחדת, לאחר שבשלושת החודשים האחרונים נבחנה התקנה במסגרת תקופת התייעצויות והגשת התנגדויות. כך מסרה סוכנות הידיעות הפלסטינית "מען"
מפגינים בשכם קוראים להחרים את התוצרת התעשייתית הישראלית במהלך חג הרמדאן, אוגוסט 2012 (צילום: אקטיבסטילס)
החלטת ממשלת דרום אפריקה היא תוצאה של מאמצים משותפים של הוועדות העממיות בגדה ושל הארגונים הדרום אפריקאים "פתחו את רחוב השוהדא" ו"עורכי דין לזכויות אדם", אשר משתפים פעולה בעניין כבר מעל לשנה. דובר הממשלה, ג'ימי מניי, אישר כי שר המסחר במדינה קבע באופן סופי כי הצרכנים בדרום אפריקה יוכלו לדעת אם המוצרים במרכולים ובחנויות יובאו מישראל. "זה עולה בקנה אחד עם עמדת דרום אפריקה המכירה בגבולות 1948 שהותוו על ידי האו"ם, ולא בשטחים שמחוץ לגבולות אלה כחלק ממדינת ישראל", אמר. בישראל מיהרו לגנות את ההחלטה, והדגישו כי מדובר בצעד "חסר תקדים". בהודעה מטעם משרד החוץ נטען כי "מדובר באפליה בוטה לרעה על בסיס אבחנה לאומית ופוליטית".
מוחמד ח'טיב, רכז הוועדה המתאמת של המאבק העממי ותושב הכפר בלעין, אשר היה מעורב במאמצים לקידום ההחלטה, אמר כי "בסיס ההחלטה היא ההכרה בעוול שנגרם לנו הפלסטינים על ידי הכיבוש וההתנחלויות וכי הסיפוח דה-פקטו של האדמות שלנו, כמו גם ההתנחלויות עצמן, אינו חוקי. זה הוא צעד ראשון משמח, שהמשכו ההגיוני והראוי יהיה איסור על שיווק המוצרים הללו בדרום אפריקה, גם אם יסומנו באופן ברור".