מכללת ספיר רוצה לסגור את המחלקה לצילום

 

לפני מספר חודשים המרצים בבית הספר להנדסאים במכללת הנגב (ספיר) התאגדו בכוח לעובדים, והקימו ועד מרצים ראשון במכללות להנדסאים. הוועד הוקם במחאה על תנאי ההעסקה הירודים ובהם: היעדר ביטחון תעסוקתי, התעלמות מטבלאות השכר של הסגל הזוטר, ושכרם שלא עודכן מזה עשור. בביה"ס להנדסאים לומדים כ-1000 סטודנטים ב-11 מגמות ומועסקים בו כ-130 מרצים, בעלי ותק של לפחות חמש שנים. במסגרת פגישת מו"מ שקיים ועד המרצים עם נציגי הנהלת המכללה, התנתה ההנהלה את המשך המשא ומתן בסגירת מחלקת הצילום, ופיטוריהם המיידים של 15 מרצים.

 

הנהלת המכללה לא פתחה בפברואר את ההרשמה לשנה הבאה למחלקת הצילום כבכל שנה. זאת, ללא תיאום עם ועד המרצים ובניגוד להסכמות שהושגו במסגרת המו"מ, ולמרות שעל פי הדוחות השנתיים נמצא ביה"ס ביתרות תקציביות חיוביות. לאחר התערבות הוועד חזרה בה ההנהלה מההחלטה. בחודש יוני שלחה ההנהלה מכתבים חדשים למרצים ובהם הודיעה על ביטול הקורסים לשנה א' בלבד. מדובר כאמור בשלב ראשון של "ייבוש" המחלקה, והיא עתידה להיסגר בשנת הלימודים הבאה. בוועד אומרים כי אם תמשיך ההנהלה בנקיטת צעדים חד צדדיים, הם לא יפתחו את שנת הלימודים הבאה.

"המחלקה לצילום במכללה הנה היחידה מסוגה בכל אזור הדרום", מסר קובי אוחיון מרצה לצילום ומראשי הוועד. הוא הוסיף "סגירתה תהיה פגיעה משמעותית בתושבי האזור. תושבים המעוניינים ללמוד את התחום, ייאלצו להרחיק אל מוסדות לימוד במרכז ולשלם על כך יותר, או אף לוותר כליל על הלימודים. מעבר לכך, המחלקה הממוקמת בנגב נוטלת חלק במגוון פרויקטים חברתיים ותרבותיים, המשפיעים על הסביבה הקרובה"."כוונות ההנהלה לסגור את המגמה לצילום נובעות מהעדפתה להפעיל מחלקות הצורכות פחות משאבים, על חשבון מחלקות כמו צילום הדורשות משאבים רבים יותר לשם פעילותן. יש לזכור שהמכללה הנה מוסד עם תפקיד ציבורי ולא חברה עסקית הרואה רק את שורת הרווח", הדגיש אוחיון.