תל-אביב: הפגנת תמיכה בנציגים הנבחרים של עובדי הרכבת

 

הפגנת תמיכה בנציגים הנבחרים של עובדי הרכבת, תתקיים מחר (יום א') בתל-אביב. החל משעה 13:00 תיערך משמרת מחאה מול משרדי ההנהלה של רכבת ישראל, ארלוזרוב- רכבת מרכז. באותה שעה יתקיימו ועדות משמעת לחברי הוועד הנבחר, שי טל, משה אוליאל וסמי יבגי וליו"ר, גילה אדרעי. חברי חד"ש ומק"י,  מסרו כי ישתתפו במחאה.

  

גילה אדרעי, יו"ר ועד עובדי הרכבת (צילום: כוח לעובדים)

יצוין שוועד העובדים בראשות אדרעי, ביחד עם ארגון כוח לעובדים, החליטו לעתור לבג"ץ נגד החלטת בית הדין הארצי לעבודה בחודש שעבר, למנוע מהעובדים להחליף את הארגון היציג שלהם, שהוא כיום ההסתדרות. בית הדין קבע כי ההסתדרות – ולא כוח לעובדים – היא הארגון היציג של עובדי הרכבת. העותרים גם יבקשו מבג"ץ לקבוע כי הדחת הוועד בראשות אדרעי על ידי ההסתדרות ב-1 ביולי האחרון, נעשתה בניגוד לדין, ולפיכך יש להחזיר את המצב לקדמותו – שבו ועד זה ישוב להיות מוכר כגוף היציג של 2,000 עובדי הרכבת.

יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, בשירות ממשלת ההון וכדי לקדם את ההפרטה החליט להדיח את אדרעי מראשות הוועד. בעקבות ההדחה, פנו כוח לעובדים והוועד המודח לבית הדין הארצי, כדי שיכיר בכך שהם המייצגים את העובדים. ואולם בית הדין, בראשות הנשיאה נילי ארד, דחה את הבקשה וציין כי מתקיים משא ומתן בין הנהלת הרכבת להסתדרות, שהגיע לישורת האחרונה לקראת חתימת הסכם המתייחס למבנה החדש. בעתירה, שתוגש על ידי עוה"ד סיגל פעיל ומייסד כוח לעובדים, עו"ד איתי סבירסקי, נטען בין היתר שההסתדרות ביטלה במחי יד את זכותם של עובדי הרכבת לעבור לארגון עובדים אחר, דווקא בשלב שבו מתגבש הסכם קיבוצי – דבר שהוא לטענתם חדשות רעות לחופש ההתארגנות. לטענתם, המהלך מותיר את ההסתרות כמונופול ומאפשר לה להתנהג בשיכרון כוח כדי שעובדים ברכבת, ובכל מקום עבודה אחר, יישארו תמיד במסגרתה, תוך פגיעה בחירות הפרט המאפשרת לו לקבוע מי ייצג אותו בכלל ובפרט לקראת החתימה על הסכם קיבוצי.

עוד טוענים כוח לעובדים והוועד המודח כי בית הדין הארצי העניק עדיפות בבירור לאינטרס המעסיק ולאינטרס נבדל של ארגון עובדים – ההסתדרות – ונתן לה זכות קיום ברכבת, במנותק מהמנדט שנתנו העובדים לארגון המתחרה.

עוד על המחאה, מחר:
https://www.facebook.com/events/397075427012364/