עיריית תל אביב גררה בשעות הבוקר (שני) קרוואן שהציבה התאחדות הסטודנטים במאהל המחאה בשדרות רוטשילד, שעות לאחר שהדביקה למבנה צו הריסה. סגן יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית, עפרי רביב, הסביר כי "הקרוואן הוצב במקום כדי להעביר מסר לנתניהו". לדבריו, "המאבק לא הסתיים. אנחנו מוחים על הוועדה שהוקמה ועל הניסיון למרוח זמן, והבאנו את הקרוואן לכאן כדי להבהיר שאנחנו לא הולכים לשום מקום".
פעילים מהתאחדות הסטודנטים הארצית הציבו הלילה לראשונה קרוואן במאהל המחאה בשדרות רוטשילד שבתל אביב, ממנו יצאה בשורת המחאה שהציפה גל חסר תקדים בישראל בשבועות האחרונים. אחרי כמה שעות כבר הודבק עליו צו פינוי עם התראה של 48 שעות, אבל עוד הבוקר הוא נגרר מהמקום על-ידי עיריית תל-אביב.
פקחים מפרקים את מאהל לוינסקי – לפני עשרה ימים (צילום: אקטיבסטילס)
"המאבק לא הסתיים. אנחנו מוחים על הוועדה שהוקמה ועל הניסיון למרוח זמן, והבאנו את הקרוואן לכאן כדי להבהיר שאנחנו לא הולכים לשום מקום", אמר עפרי רביב, סגן יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית. לפני שנגרר, הוא קיווה שהמאהל ישמש כמטה למנהיגי המחאה.
יצוין שקבוצת צעירים שהקימה בשבוע שעבר מאהל מחאה בכיכר המדינה שבצפון תל-אביב, במסגרת המחאה החברתית הגישה אתמול (א') לבית המשפט המחוזי בתל-אביב עתירה מינהלית נגד עיריית ת"א-יפו בטענה כי העירייה אינה מאפשרת את הקמת המאהל ושולחת פקחים שימנעו את הקמתו. זאת, בשונה מהתנהלות העירייה ביחס לשאר המאהלים שהוקמו בתל-אביב.
העותרים, קבוצה של צעירים בעלי מקצועות חופשיים מתחומי המשפט, הממשל, ההיי-טק והמגזר השלישי, הקימה מאהל בכיכר המדינה בשבוע שעבר במסגרת מחאת האוהלים המתרחשת ברחבי הארץ.
לדבריהם, מהרגע הראשון, עיריית תל-אביב, באמצעות פקחיה וכן הסיירת הירוקה, סירבה לאפשר להם לתלות שלטים או להקים אוהלים וליהנות מחופש הביטוי באמצעות קיום מחאה שקטה ולא אלימה.
עוד טוענים העותרים כי הפקחים פעלו להגבלת זכות ההפגנה של הצעירים דקות ספורות לאחר תחילת ההפגנה, וזאת מבלי לתת צו פינוי ו/או להצביע על מקור חוקי או אחר למניעת פעילות המחאה. לפיכך, כיום הצעירים נאלצים לקיים "מחאה רזה" ללא אוהלים ומבלי הנפת שלטים, וזאת בשל האיומים, נתינת הקנסות והחרמת הציוד.
לדברי קבוצת העותרים, אתמול מוקדם בבוקר הגיע שוב פקח של העירייה וניסה לתת למאהל צו פינוי, למרות שלא היו אוהלים בשטח, ואף מבלי לנסות לדבר תחילה עם הנוכחים. אנשי המאהל הציגו בפניו את עתירת בית המשפט והצליחו לשכנעו ללכת, שכן האוהלים במאהל היו מקופלים, ולמעשה לא היה מה לפנות. יצוין שמאז הוקם המאהל הראשון בשדרות רוטשילד, ראש העיר רון חולדאי, מנסה לפרק את מאהלי המחאה. שלוש פעמים ניסו פקחי העירייה לפרק את מאהל לוינסקי שבדרום העיר. אבל נחישותם של הפעילים ניצחה את ראש העיר.