מחאה החברתית מגיעה לראשונה גם למרצים בהשכלה הגבוהה: ארגוני הסגל הזוטר ברחבי הארץ הודיעו הבוקר (ב') על הצטרפות למאבק החברתי והעממי, תחת הסיסמה "אמא חלמה על דוקטור – קיבלה עובד קבלן". הפורום המתאם של ארגוני הסגל הזוטר, המייצג כ-12 אלף מרצים ומורים, מתכוון להשתלב מעתה בפעילויות השונות של המחאה.
מאהל המחאה בשדרות רוטשילד בתל-אביב (צילום: אקטיבסטילס)
לאחרונה הביע הפורום מחאות רבות סביב מעמדם של עובדי הסגל המועסקים בשכר נמוך ואינם זוכים לביטחון תעסוקתית. מדובר במרצים שנמצאים תחת חוזים זמניים, ובסוף כל שנה, או סמסטר, מפוטרים ונאלצים לחתום על חוזה חדש עם תחילת שנת הלימודים. מאבקם האחרון של ארגוני הסגל הזוטר עסק בתנאי המורים במכינה הקדם אקדמית באוניברסיטת בן גוריון, דבר שכמעט גרם לסגירתה על ידי ההנהלה שהתנגדה בכל תוקף לדרישות הצודקות של המורים
"עלינו לוודא כי המדיניות הציבורית תהיה מושתת על עקרונות של הוגנות וצדק חברתי, תוך חיסול דפוסי הניצול המתבטאים בהפרטה גורפת של שירותי המדינה", אמרה ד"ר אסתר סרוק, יו"ר הפורום המתאם של ארגוני הסגל האקדמי הזוטר. היא הוסיפה כי בין שירותי המדינה, נמצאים החינוך וההשכלה הגבוהה, מיגור תופעות דוגמת העסקה קבלנית באוניברסיטאות, ניצול מרצים 'מן החוץ' באוניברסיטאות ובמכללות ויצירת משרות שלא ניתן להתקיים מהן בכבוד.