אחר הצהריים (יום א') מאות בני אדם ב"צעדת העגלות" בירושלים. המפגינים, רובן נשים, צעדו מבית ראש הממשלה ברחוב בלפור לכיוון גן הסוס, בו נמצא מאהל המחאה על מצוקת הדיור. בתום הצעדה התקיימו בגן הסוס פעילויות לילדים, ואחריהן הופיעו איה כורם ודויד ברוזה. הסופר מאיר שלו הקריא סיפורי ילדים. במקביל, נערכה צעדת עגלות דומה גם בפרדס חנה.
מצעד העגלות ביום חמישי שעבר, בתל-אביב (צילום: אקטיבסטילס)
הצועדים קראו "העם דורש צדק חברתי" ו"רוצים לחיות בעיר הזאת ולא מצליחים לסגור את החודש". לצדם הפגינו גם ילדים קטנים, שצעקו "ביבי תקשיב, זה צונאמי חברתי". מאיר שלו הביע תמיכה בהורים, וציין בשיחה ששודרה ברשת ב': "הייתי מופתע ביום הראשון, עכשיו אני רק שמח. הממשלה רועדת, בעיקר משום שהיא לא מכירה סוג כזה של הפגנה".
הסופר דויד גרוסמן הוסיף כי "העולם כולו השתנה סביבנו. אנשים רואים מה קורה במדינות ערב, לומדים מהם דברים ומחקים אותם". לדבריו, "יש תחושה היום שלהיות צעיר פירושו ליזום דברים כאלה. מרתק לראות מה קורה לדור הזה, שחשבנו שהוא לא מסוגל לעשות משהו והנה עכשיו הוא קם ועושה. "אנחנו כבר רואים ניצנים של שינוי", קבע גרוסמן. "ראש הממשלה מכנס כל מיני פורמים, זו רק ההתחלה. אנחנו קמים ומוחים אחרי שנים של אפטיה גמורה, אנחנו דורשים את מה שמגיע לנו ולא יותר מזה. זה לא רק עניין של כסף, אלא ההרגשה שאנחנו נהיה כאן בתוך הבית שלנו".
המפגינים דורשים שורת צעדים להקלה על ציבור ההורים בישראל – חינוך חינם מסיום חופשת הלידה, הארכת חופשת הלידה לחצי שנה, הקלה במסים למשפחות, פיקוח על מוצרי יסוד לתינוקות, נסיעה בחינם בתחבורה ציבורית לתינוקות או פעוטות בעגלה, חופשה לאבות במקביל לחופשת הלידה, איזון בין ימי החופש של ההורים לימי החופש של הילדים, והשוואה בין ימי המחלה של הורים וילדים.