עובדי מכרות הנחושת המופרטים קיימו השבוע אסיפה והחליטו להתאגד כוועד עובדים. הם בחרו בסבסטיאן ויזאנו, אשר גליל ורובן קנינאן, כנציגיהם אל מול הנהלת חברת 'ערבה מינס', הנשלטת בידי חברת 'אהמסה' המקסיקנית. כך פורסם בסוף השבוע במקומון "ערב ערב" היוצא לאור באילת.
כורים בתמנע (צילום ארכיון: חד"ש)
יו"ר מרחב אילת בהסתדרות, אבי אזולאי, הביע את תקוותו, כי מהלך זה הוא חלק מחזרתם של מכרות תמנע לימי הזוהר שלהם: "למפעל תמנע היו בעבר ועדים חזקים ואנשים שהתפרנסו יפה. אנחנו מקווים שההיסטוריה תחזור", הוא אמר. כזכור, בשנות השישים והשבעים עבדו במכרות תמנע כאלף איש, והן שימשו כמקור הפרנסה החשוב של תושבי אילת. ב– 1976, נסגר המקום לראשונה. בשנת 1980, נעשה ניסיון לחדש את הפקת הנחושת, אך הניסיון לא עלה יפה, ופעילות הכרייה נפסקה סופית ב– 1984. בשנת 2004, בעקבות עלייה חדה במחירי הנחושת בעולם, שכרה חברת 'אהמסה' המקסיקנית חלק משטח המכרות, לשם חידוש כריית הנחושת באמצעות חברת הבת 'ערבה מיינס'. הכרייה, במתכונת ניסיונית, חודשה לפני כשנתיים. אולם העיבו עליה תאונות טראגיות, בהן מצאו את מותם שני עובדים: חיים ברמן (דייגו) ומיכאל גלי ז"ל.
עוד נמסר ב"ערב ערב" כי בשל פיטורי עשרות עובדי עירייה שהועסקו באמצעות חברת כוח האדם של העירייה, ילכ"א, הודיעו השבוע ראשי ההסתדרות וועד העובדים בעיריית אילת, כי אם העירייה לא תעמוד בהתחייבותה לקלוט את מרבית העובדים, יוכרז על סכסוך עבודה וצפוי עיכוב בפתיחת שנת הלימודים.
יו"ר ההסתדרות במרחב אילת, אבי אזולאי, אמר, כי בחודשים האחרונים, התנהל מו"מ עם העירייה והוסכם, כי ייקלטו מרבית העובדים המועסקים בעירייה באמצעות ילכ"א ויש להם וותק של תשעה חודשים ומעלה. העובדים אמורים להיקלט בעירייה, תוך שמירת רצף זכויותיהם. ב-15 באוגוסט, אמורה הייתה להיקלט בעירייה הקבוצה הראשונה של העובדים, שהורכבה בעיקר מסייעים וסייעות בחינוך המיוחד. אולם בסוף השבוע האחרון, פרסמה חברת כוח האדם של העירייה מודעת 'דרושים' לאיתור סייעים וסייעות לחינוך המיוחד.
עוד בנושא:
http://e.walla.co.il/?w=/3404/1743258