בגלל המחאות ההמוניות: בספרד יקדימו את הבחירות

ראש ממשלת ספרד, לואיס רודריגז ספאטרו, קרא בסוף השבוע לערוך בחירות כלליות במדינה כבר בחודש נובמבר, ארבעה חודשים לפני התאריך המתוכנן. מדובר בצעד שהיה צפוי בעקבות גל מחאות הגואה. לאחר חודשים של הפגנות ה"זועמים", ומאות אלפים שהפגינו לפני כ-10 ימים במרכז מדריד, הממשלה הסוציאליסטית בעל התפיסות הניאו-ליברליות מסיימת את דרכה.

 

 

הפגנת "הזועמים" בסוף שבוע שעבר במרכז מדריד (צילום: מונדו אובררו)

 

המפלגה הספרדית היא "מפלגת אחות" של העבודה ומרצ בישראל. שלוש המפלגות חברות ב"אינטרנציונל הסוציאליסטי", שאחד סגן נשיאיו היו במשך שנים שני סוציאל-דמוקרטיות ישראלים דגולים: שמעון פרס ואהוד ברק. עתה, עם הפילוג בעבודה, המושב נותר ריק. גם מפלגתם של מובראק במצרים ושל בן-עלי בתוניסיה היו חברות באותו ארגון בינלאומי.

יצוין שקרן המטבע הבינלאומית מזהירה כי ספרד עדיין ב"אזור מסוכן" וחייבת להמשיך לבצע "שינויים מבניים בכלכלה" כדי להימנע מהידבקות במשבר החוב האירופי. במילים אחרות: הקרן דורשת להמשיך במתקפה נגד העובדים, המובטלים והצעירים. הדו"ח של קרן המטבע פורסם היום (שבת) לאחר הורדת הדירוג של ספרד ע"י סוכנות הדירוג מודי'ס, וכן בעקבות קריאתו של ראש ממשלת ספרד להקדים את הבחירות במדינה ל-20 בנובמבר. ספרד, הכלכלה הרביעית בגודלה באירופה, נאבקת בהשלכות המשבר הקפיטליסטי העולמי. שיעור האבטלה הרשמי הינו מעל 20%.

דובר איחוד השמאל, של המפלגה הקומוניסטית הספרדית, פרסם הודעה לעיתונות קצרה בה נאמר "ברוך שפטרנו". עוד הוא מסר כי איחוד השמאל נערך לבחירות ולהגדלת מספר נציגיו בפרלמנט. המפלגה הקומוניסטית הספרדית גם פרסמה באחרונה מנשר להקמת "החזית האנטי-קפיטליסטית הפעילה", עוד בטרם נודע על הקדמת הבחירות.

למנשר "החזית האנטיקפיטליסטית הפעילה" (ספרדית),

http://www.pce.es/docpce/pl.php?id=3725