החסות הבלעדית שפרסה עמותת אלע"ד על אתר "עיר דוד" שבמזרח ירושלים היא מושא לביקורת רבה, ועתה נוקטת הכנסת צעד ראשון בדרך לעיגון המדיניות ההפרטה בחקיקה. מליאת הכנסת אישרה אמש (ד') בקריאה טרומית הצעת חוק המאפשרת לשר להגנת הסביבה להעביר את הניהול של אתרים לאומיים לידי תאגיד פרטי. זאת, על פי התיקון לחוק, שיזם ח"כ ישראל חסון (קדימה) וקבוצת חברי כנסת נוספים מן הימין.
ח"כ דב חנין (חד"ש) מתח ביקורת קשה על הצעת החוק בדיון שנערך בכנסת. לדבריו "הממשלה אבדה כל בושה, כל ערכיה. שוב היא מפריטה. אבל הפעם לטובת הימין הקיצוני". לדבריו שהשליטה בגן, החולש על חלק גדול מהכפר סילוואן, תאפשר לאלע"ד להעמיק את הפעילות לייהוד האזור. גם עמותת "אדם טבע ודין" תקפה בחריפות את המהלך, בטענה שהוא מסכן נכסים ציבוריים.
ח"כ חסון הודה כבר לפני כמה חודשים שהמהלך נועד בין השאר "לסכל מהלך שיזמה עמותת 'עיר עמים', שעתרה לבג"ץ נגד המשך המצב שבו עמותת אלע"ד מנהלת את הגן הלאומי. בעתירה נטען שהעמותה פועלת בעיקר להרחבת הנוכחות היהודית בתוך שכונות ערביות".
הכניסה לעיר דוד (צילום: עיריית ירושלים)
לדברי מנכ"ל עמותת "אדם טבע ודין", עו"ד עמית ברכה, הצעת התיקון לחוק תיצור מצב שבו עמותות יירשמו כפועלות למען הנצחת ערכי מורשת וסביבה, מה שיעניק להן זכויות ניהול ותפעול של אתרי מורשת וטבע בעלי חשיבות עליונה. יש לציין שגם רשות הטבע והגנים הזהירה מפני ההשלכות של העברת גנים לאומיים לניהול גופים שאינם בבעלות המדינה.
בעמותת "עיר עמים" רואים באחיזה של עמותת אלע"ד בגן הלאומי את הכלי המרכזי שמאפשר לה לממש את האג'נדה שלה לייהוד מזרח ירושלים. בזכות הגן הלאומי יצרה העמותה קשרים ענפים עם גורמי שלטון, בהם רשות העתיקות, רשות הטבע והגנים, משרד התיירות ועיריית ירושלים. הגן גם נתן לעמותה גם את אפשרות להשתתף בהליכי התכנון באזור וגם העריף עליה תקציבים ותרומות.