כמאה פעילי שלום הפגינו במוצ"ש, 2.7, מול שגרירות יוון בתל-אביב במחאה על עצירת המשט לעזה בידי ממשלת יוון, בתיאום עם ממשלת נתניהו. אירועי השבוע שעבר לימדו, כי ראשי הממשלה של ישראל ויוון, בברכת ממשל אובאמה וממשלות באירופה, רקמו קנוניה פיראטית, שמטרתה – למנוע ממשט הסולידריות לצאת לדרכו.
קנוניה זו כללה מסע הכפשה ("משט פרובוקציה", "על הספינות הועמסו חומרים כימיים במטרה לפגוע בחיילי צה"ל"); חבלות במדחפיהן של שתי ספינות; צו שהוציא ראש ממשלת יוון, ג'ורג' פפנדריאו, ב-1 ביולי, האוסר על יציאת ספינות, המניפות את דגלי יוון או דגלים אחרים, מנמליה לרצועת עזה; חסימת דרכה של אחת מספינות המשט, המניפה את דגל ארה"ב, והובלתה לבסיס של חיל הים היווני; והחרמת רישיונה של ספינה קנדית.
שיתוף הפעולה הצבאי והמודיעיני בין ישראל ליוון התהדק עוד קודם לכן. מזה שנתיים עורך חיל האוויר הישראלי תמרונים תכופים באזורים ההרריים של יוון (הכנה למלחמה באירן?). בתמורה לתמרונים, התגייס נתניהו לסייע לממשלת יוון בהשגת האשראי הנחוץ לה עקב המשבר הכלכלי העמוק, אליו נקלעה. ואילו הצד היווני גומל לנתניהו במניעת צאתו של המשט השני לעזה.
בישראל עצמה, התגייסה כל הצמרת הצבאית-מדינית לשלהוב הרוחות נגד המשט. נתניהו, בנאום בסיום קורס קצינים (30.6), תיאר את המשט כניסיון להבריח נשק לעזה, וכרך אותו ב"ניסיונות בלתי-פוסקים לערער על עצם קיומנו". הכל כדי להצדיק שימוש בכוח לעצירת המשט.