השביתה בחיפה כימיקלים שבמרץ חיפה נמשכת ובסוף השבוע נפתחה מגבית לקרן השביתה של העובדים – שמזה חודשיים לא מקבלים שכר. אחד ממשתתפי כינוס התמיכה בשובתים שנערך ביום חמישי האחרון במפעל מסר "המאבק מול ההנהלה קשה ונוקשה. כמו שאמר בפגישה אחד מחברי הוועד: 'יש לנו שני מהלכים אפשריים שוברי שוויון שיעזרו לנו לנצח: שאחד מהם הוא שתהיה לנו קרן שביתה גדולה מספיק לשביתה של כמה חודשים, ואז ההנהלה תבין שאנחנו לא הולכים להישבר'. קשה להפריז בחשיבות מאבק עקרוני זה על הסכם קיבוצי לכל".
ערב סולידריות עם השובתים בפתח המפעל (צילום: ועד העובדים)
יצוין שהחל מהאחד במאי שובתים עובדי חיפה כימיקלים, המאוגדים בכוח לעובדים, במטרה לחתום על הסכם קיבוצי חדש, שישים קץ לאפליה בין העובדים במפעל ויבטיח תנאי עבודה, שכר ופרישה הוגנים לכלל העובדים. יצוין שגם פעילי מק"י התגייסו למגבית והמחלקה הבינלאומית של המפלגה אף פנתה למפלגות קומוניסטיות ופועליות; ולאיגודים המקצועיים ברחבי העולם כדי להביע תמיכה בשובתים.
לביצוע תרומה מאובטחת בכרטיס אשראי – הקש כאן תרומה בצק'ים (נא להוסיף פתק נפרד עם ציון שהתרומה לקרן השביתה): הצ'ק לפקודת "כוח לעובדים" , ת.ד. 554 גבעתיים 53104. עוד על המפגש ביום חמישי שעבר במפעל "חיפה כימיקלים": http://maki.org.il/he/workers/125-news/11629-2011-06-24-14-59-19
|
|