"יש להתוות וליישם תוכנית לאומית כוללת לצמצום פערים בבריאות בין קבוצות שונות בישראל שבמרכזה מערכת בריאות ציבורית שוויונית, נגישה ואיתנה". עם ההחרפה במאבק הרופאים מציג היום ארגון רופאים לזכויות אדם נייר עמדה תחת הכותרת: "מה צריך לעשות כדי להציל את מערכת הבריאות הציבורית בישראל? בנייר מציג הארגון את עמדתו על שחיקת הרפואה הציבורית, שר"פ, שב"ן, בחירת רופא, סל הבריאות, ביטוחים משלימים, השתתפויות עצמיות ועוד.
הארגון מביע תמיכה במאבק הרופאים לחיזוק מעמד הרופאים במערכת הבריאות הציבורית, להוספת מיטות אשפוז ותקני רופאים ולהעשרת הפריפריה בתשתיות וכוח אדם רפואי, אולם טוען אין די במאבק להעלאת שכר כדי להציל את הרפואה הציבורית. לטענת הארגון המאבק על מערכת בריאות שוויונית, נגישה ואיתנה מבחינה פיננסית ותדמיתית חשוב כבסיס למאבק רחב יותר- הבעיה החברתית ההולכת המתרחבת של פערים בבריאות (תוחלת חיים, תמותת תינוקות, תחלואה) בין קבוצות שונות.
בין המלצות הארגון: לפעול לתגמול הולם לרופאיםות ולהוספת תקנים; להשקיע ולנתב משאבים לפיתוח תשתיות (הכוללות גם כוח אדם רפואי, סיעודי, פרה-רפואי, תקנים, מיטות) במטרה לסגור את הפערים בשירותי בריאות בין מרכז לפריפריה; לתכנן ולהתחייב לפיתוח לטווח ארוך של תשתיות הבריאות – לא עוד פתרון אד-הוק; להתנגד לשר"פ ולשב"ן בבתי חולים ציבוריים ולכל תוכנית אחרת המציעה, כפתרון להעשרת המערכת הציבורית במשאבים, ערבוב בין ציבורי לפרטי ושקושרת בין מצב סוציו אקונומי לזכות לקבל שירות רפואי; לגייס מקורות מימון נוספים למערכת הבריאות: העלאת מס בריאות, הסרת התקרה על מס הבריאות, החזרת המס המקביל של המעסיקים
ארגון רופאים לזכויות אדם חבר לשורת ארגונים ביניהם: האגודה לזכויות האזרח, אגודת הגליל, אדם טבע ודין, טנא בריאות, מרכז אדוה, יסמין אל נקב, עמותת סיכוי ואחרים תחת "המטה הציבורי לשוויון בבריאות "מתוך החלטה נחושה להביא לצמצום דרסטי של פערי הבריאות בישראל – בין תושבי המרכז לתושבי הפריפריה, בין העניים לעשירים, בין ערבים ליהודים, בין עולי אתיופיה לציבור הישראלי הוותיק ועוד.
הארגון קורא לממשלה, ביחד עם שותפיו למטה הציבורי לשוויון בבריאות, להכיר בפערים בבריאות כבעיה לאומית, ולכונן תכנית לאומית רב שנתית לצמצום הפערים בבריאות, תוך התבססות על יעדים כמותיים.
שלומית אבני, מנהלת מחלקת תושבים ברופאים לזכויות אדם מסרה: "מאבק הרופאים חשוב. אבל חשוב להבין שעומס ושכר הרופאים, והצורך למנוע בריחה של רופאים שחוקים ועניים לשוק הפרטי, הם רק חלק מבעיה רחבה יותר. חסרות גם אחיות, ומיטות ומכשור בעיקר בפריפריה. חולים רבים מידי מותרים על טיפולים שכלולים בסל הבריאות בגלל העלות שלהם. סל הבריאות לא מתעדכן כמו שצריך וכתוצאה מכך, במקום שמערכת הבריאות הציבורית תהווה בלם מסוים לפערים החברתיים והכלכליים בישראל – שהם הפערים העמוקים בבריאות בין קבוצות חברתיות שונות- היא במקרים רבים תורמת להעמקת הפערים".
רמי אדוט, רכז הזכות לבריאות באגודה לזכויות האזרח הוסיף: "המאבק למען זכות האדם לבריאות משמעו מאבק למען מערכת בריאות ציבורית, רחבה ושוויונית. זהו מאבק של כל הציבור, ערבים יהודים עולים וותיקים עניים ועשירים. לכן הקמנו מטה ציבורי רחב לשוויון בבריאות. המאבק שלנו לא יצליח אם יישאר רק בכנסים אקדמיים ובתכניות מומחים. בריאות איננה זהה לרפואה ואיננה תלויה רק במקצוע הרפואה. גם המאבק למען שוויון בבריאות איננו ולא צריך להיות מאבק מקצועי של הרופאים אלא מאבק של כולנו, תושבי הארץ, מטפלים ומטופלים, בריאים וחולים".
לנייר העמדה:
http://doctorsonly.co.il/wp-content/uploads/2011break/06/20110622_physic-for-human-rights.pdf