לקראת ההפרטה: שבעה מקלטים לנשים מוכות צפויים להיסגר

שבעה מקלטים לנשים מוכות צפויים להיסגר לאחר שהארגונים המפעילים אותם מזה שנים לא זכו במכרז משרד הרווחה להפעלתם. כך פורסם הבוקר (חמישי) באתר העיתון "הארץ".

"לא מדובר כאן בעסק כלכלי אלא באנשי מקצוע שעובדים בתחום הזה שנים. לא ניתן להפריט כל דבר בשם שיפור השרות", אומרת רונית ארנפרוינד-כהן, יו"ר ארגון הגג של מפעילי המקלטים בישראל. "ניתן גם לדבר ולנהל דיונים בעניין", הוסיפה.

 

גרפיטי קרקע (צילום: ניב קלדרון)

בישראל קיימים 13 מקלטים לנשים מוכות המופעלים על ידי מספר ארגונים בהם ויצ"ו, נעמ"ת, ל.א לחימה באלימות נגד נשים, עמותת יחדיו, מעון חרום נשים חיפה, אישה לאישה, נשים נגד אלימות כפר יאסיף ועוד.

הארגונים מפעילים מקלטים המספקים מענה ראשוני לנשים שנטשו בתיהן – לרוב עם ילדיהן בשל אלימות בני זוגם. הנשים מקבלות במקום סיוע נפשי וסוציאלי ומנסות להתחיל בחיים חדשים. לפני 3 חודשים ניגשו הגופים המפעילים את המקלטים למכרז והופתעו לקבל תוצאותיו בפקס ממשרד הרווחה, בו חלקם התבשרו כי לא ימשיכו להפעיל את המקלטים.

מדובר בגופים ותיקים שמפעילים את המקלטים מזה מספר שנים, אך כעת ייאלצו לסגור את המקומות שמגישים סיוע מיידי לנשים שנטשו בתיהן בשל אלימות. "אנו מפעילים שני מקלטים שנחשבים בין הטובים בארץ ולא זכינו במכרז בשל מסמך חסר שמעיד כי המבנים בהם מופעלים המקלטים הם בבעלות ויצו" מסבירה ארנפרוינד-כהן, "אך זה מצב מגוחך, כשהמשרד מודע לכך היטב וכמובן שיכול לבקש השלמת מסמכים". היום יערכו הארגונים המפעילים מפגש חרום על מנת לדון במציאות שנכפתה עליהם.

כיום מספקים 13 המקלטים מחסה והגנה לכ-160 נשים בארץ אך מדובר בטיפה בים. "מצבה של ישראל בתחום אלימות נגד נשים לא טוב, וזה בלשון המעטה, כעת צריך לפעול להרחבת מספר המקלטים ולא לצמצמם בשם הרצון 'להעניק שרות לאזרח' ולבנות מכרזים שיאפשרו למגזר פרטי להיכנס לתחום מקצועי לחלוטין" אומרת ארנפרוינד-כהן.