כ-100 עובדי המפעל ניסן שבשדרות פתחו הבוקר (א') במאבק בעקבות סגירתו הצפויה. העובדים מפסיקים את האספקה של מוצרי החבישה לחדרי הניתוח בבתי החולים זאת לאחר שההנהלה הודיעה לעובדים כי קיים מבוי סתום עם משרד הבריאות במגעים להצלת המפעל וכי המפעל עשוי להיסגר בקרוב.
מפעל ניסן בשדרות (צילום: שדרונט)
לדברי ההסתדרות, בימים הקרובים ייתכן מחסור במוצרי החבישה בביה"ח מאחר שהמפעל הינו הספק העיקרי- כ-90% מהתצרוכת – של מוצרי חבישה לכלל בתי החולים בארץ: הן הממשלתיים והן של שירותי בריאות כללית. העובדים יקיימו היום אסיפת הסברה במפעל.
לפני כעשרה חודשים הודיע הבעלים, חזי ניסן, על כוונתו לסגור את המפעל, או למכור את פעילותו, בגלל הפסדים. ניסן סיפר בזמנו כי החברה החליטה לצאת מתחום הייצור של מוצרי החבישה בישראל. "עשינו מאמצים למצוא רוכשים לפעילות המפעל בארץ. לצורך כך פנינו ללקוחות הגדולים שלנו, קופת חולים כללית וחברת שראל, לקבל התחייבות ארוכת טווח לרכישה, אך הצעדים לא התקדמו – אין לנו בעיה למכור את הפעילות של המפעל לחו"ל, אבל המטרה הראשונה שלנו היא להשאיר את המפעל בארץ", אמר אז.
העובדים התאגדו בהסתדרות ויו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן, קיים מגעים אל מול בעלי המפעל, מול נציגי שירותי בריאות כללית ומנכ"ל משרד הבריאות. ניסנקורן הגיע לסיכום עם משרד הבריאות, חברת "שראל" והנהלת המפעל על הפעלתו עד חודש יוני 2011. במהלך תקופה זו היו אמורים הצדדים לקיים משא ומתן וחברת שראל, שהינה הלקוח הגדול היותר של מפעל ניסן, הייתה אמורה לבדוק אפשרות לרכישת המפעל. מדובר בחברה שהוקמה על ידי בתי החולים הממשלתיים והיא אחראית לרכישת המוצרים עבורם. לאחרונה הגיעו הצדדים למבוי סתום ולכן פותחים העובדים היום במאבק. בנוסף להפסקת האספקה לחדרי הניתוח בבתי החולים, מתכננים העובדים צעדי מחאה בהמשך.
|
יו"ר ועד העובדים, זינה שפדוב, אמרה כי "רוב העובדים במפעל הן נשים מבוגרות שמשתכרות כר מינימום והן לא יוכלו להשתלב בשוק העבודה בשדרות שגם כך האבטלה כאן גדולה, אני גם לא מבינה את ההיגיון בסגירת מפעל כה חיוני במדינה שבה כל כמה שנים יש מלחמה. "לא ייתכן שהמדינה מרימה קמפיין של רכישת מוצרי כחול-לבן, אך במבחן התוצאה לא נלחמת להשאיר מפעל שקיים 20 שנה באזור פריפריאלי מוכה קסאמים ובוחרת להרים ידיים ולרכוש את מוצרי החבישה מסין", הוסיפה.
עוד על המאבק של עובדי ניסן:
http://maki.org.il/he/workers/125-news/9736-2010-12-14-19-24-57