שלושה חודשים לאחר הדחתו של הנשיא לשעבר חוסני מובראק, התכנסו אתמול (שישי) רבבות מפגינים בכיכר שהפכה לסמל המהפכה המצרית: ככר תחריר. ההמונים הפגינו בדרישה לזרז את הרפורמות הדמוקרטיות במדינה ולסקל את הצבא מהשלטון. כך מסר העיתון הצרפתי "הומניטה".
המפגינים מחו על הקצב האיטי שבו מועבר השלטון מידי המועצה הצבאית העליונה לידיים אזרחיות. בנוסף, קראו המפגינים לשלטונות לזרז את העמדתם לדין של בכירי המשטר הקודם בגין הרג מפגינים.
מארגני ההפגנה – תנועות הצעירים שהובילו את ההתקוממות קראו למפגינים להשתתף ב"יום זעם שני", כהמשך למהפכת ה-25 בינואר, במסגרתה הודח מובארק מתפקידו. המארגנים קראו לאזרחי מצרים להפגין גם בערים נוספות ברחבי המדינה בקריאה לשלטון לקדם חוקה חדשה עוד לפני הבחירות לפרלמנט ולסלק סממנים מהמשטר הקודם.
קצין נוזף במפגין בכיכר תחריר (צילום ארכיון: אל אתיחאד)
הקריאה לצאת בכוחות גדולים כדי להפגין נגד התנהלות המועצה הצבאית העליונה שמנהלת את ענייניה של מצרים הלכה והתגבשה בימים האחרונים בקרב רוב תנועות המחאה ומפלגות השמאל, הדורשות מן הצבא להעביר במהירות את השלטון לידיה של ממשלה אזרחית שבה יהיו רק שני נציגים של הצבא. התנועות תובעות להכין תוכנית פוליטית מפורטת לשלב הבא. חלקן דורשות תיקונים בחוקה עוד לפני הבחירות הצפויות בספטמבר.
מנגד, הודיעו האחים המוסלמים כי אינם מתכוונים להשתתף בהפגנה, שכן מדובר ב"פעולה נגד האומה". אלה מילים בהן עשו שימוש דוברי הצבא כדי לנסות ולמנוע את ההפגנה. עמדתם זו של האחים המוסלמים מעוררת ביקורת נוקבת מצד תנועות המחאה אשר גורסות כי הימנעות האחים נובעת מכך שהם כבר השיגו את דרישותיהם. הם יכולים להקים מפלגה, הצבא אינו מתנגד לפעילותם הפוליטית ונראה, על פי מבקריהם, כי "נכרתה ברית" בינם לבינו.
אולם, גם בקרב האחים המוסלמים אינם מציגים עמדה אחת, שכן המשמרת הצעירה קראה להצטרף למפגינים, ופעיליה רואים עצמם חלק בלתי נפרד מכלל תנועות המחאה המצריות. נראה כי סילוק המשטר ובעיקר העמדת בני משפחת מובארק לדין אינם מספקים עוד את תנועות המחאה, הדורשות לא רק את סילוק המשטר הישן אלא כינון משטר חדש.