משרדי החינוך והאוצר וכן ארגון המורים הודיעו אמש (חמישי) כי הצליחו להתגבר על המחלוקות בנוגע ליישום הרפורמה "עוז לתמורה", בחטיבות העליונות, וכי הושגה התקדמות משמעותית במשא ומתן. הצדדים הגיעו להסכמה לאחר שהתגלעו מחלוקות רבות ברגע האחרון שכמעט וטרפדו את יישום הרפורמה.
רן ארז (צילום: ארגון המורים)
על פי ההודעה, בכוונת הצדדים לפעול על מנת להגיע בשבוע הבא לסיכומו המוצלח של המשא ומתן, ובעקבות זאת לחתימת הסכם קיבוצי תוך מספר שבועות. רן ארז, יו"ר ארגון המורים, מסר בתגובה כי הדברים העקרוניים אותם דרש הארגון התקבלו.
רפורמת "עוז לתמורה", כפי שהוצגה על ידי משרד החינוך בחודש דצמבר האחרון, קובעת כי משרד האוצר יעלה את שכר המורים בשיעור כולל של למעלה מ-50%. המורים בתמורה, התחייבו לעבור לשבוע עבודה בן 40 שעות, במקום 24 כיום.
מחלוקת נושא התשלום על תוספות הותק למורים, היא שהעלתה את המו"מ על שרטון בחודשים האחרונים – ארגון המורים דרש תוספת בשיעור כולל של 114% למורה בעל ותק של 36 שנה. בתוך מסגרת זו, שכרו של המורה יוגדל בכל שנה על פי מפתחות של דרג וותק. שכרו ההתחלתי ישודרג לרמה של 6,000 שקלים ברוטו כבר בשנה הראשונה לעבודה, ובתום תקופה של 36 שנים יגיע ליותר מ-12,000 שקלים ברוטו. משרד האוצר, לטענת ארגון המורים, ביקש תחילה לצמצם את העלות הכוללת של תוספת הוותק מ-114% ל-43%. משמעות הדבר, היא שמורה בעל וותק של 36 שנה במערכת החינוך יזכה לשכר של פחות מ-9,000 שקלים ברוטו.