במכתב ששלח פורום הבורגנות הגדולה בישראל, הקרוי "פורום ראשי המשק" ופורסם אמש (רביעי) בערוץ 10 נטען כי הנתק בין ראשי התאגידים הגדולים לממשלה "גורם לנזק רב ולאווירה רעה".
האוליגרכים ממשיכים במאמציהם לשכנע את הממשלה כי אין בעיית ריכוזיות במשק. בנייר עמדה ששלח פורום ראשי המשק לממשלה ופורסם בערוץ 10 נטען כי "לאחר שעיין בכל החומרים, החליט הפורום כי אין ריכוזיות עודפת במשק, ולכן אין צורך לקבוע מדיניות כלשהי לטיפול בנושא. מדינת ישראל סובלת לאורך שנים מנתק גובר והולך בין ההון לשלטון", כתבו ראשי המשק. עוד הם הדגישו "נתק זה גורם לנזק רב ולאווירה רעה". תחת הסעיף "איומים נוספים על המשק" מציינים בפורום את ה"סביבה התקשורתית הבעייתית".
פורום ראשי המשק הוא חברה פרטית בבעלותה של נגה קינן, העומדת בראש החברה מיום הקמתה לפני כחמש שנים. הפורום מאגד כ–120 בעלי שליטה, יו"רים, נשיאים ומנכ"לים של חברות מובילות בישראל בעלות מחזור העולה על 200 מיליון דולר (כ-750 מיליון שקל). דמי החבר בפורום הם 1,500 דולר בשנה.
בין היוזמות הראשונות של פורום ראשי המשק הייתה ההמלצה לראש הממשלה להקים את המועצה הלאומי לכלכלה במשרד ראש הממשלה, שאכן הוקמה. הפורום מקיים מפגשים של שרים ובכירי ממשל עם ראשי המגזר העסקי. שר האוצר, יובל שטייניץ', אף נפגש עם הפורום כדי להציג את עיקרי תקציב המדינה עוד בטרם הוגש לאישור הכנסת.
בין חברי ועדת הנשיאות של פורום ראשי המשק: אלי הורביץ (טבע), דוד ויסמן (קבוצת אלון), חיים כצמן (גזית גלובס), יצחק תשובה מקבוצת תשובה, מוזי ורטהיים (קוקה קולה, בנק מזרחי ותקשורת) ושרי אריסון (בנק הפעולים ושיכון בינוי).
בנושא ריכוז ההון ההולך וגובר בישראל, מסרה קינן בריאיון לעיתון "גלובס" באוקטובר אשתקד: "קבוצה קטנה של עיתונאים אינטרסנטים, חברי כנסת פופוליסטים ופקידים מבולבלים ותאווי פרסום 'חטפה' את השיח הציבורי ומובילה את כל המדינה בכחש. ההשתלחות באנשי העסקים והאווירה האנטי עסקית אינן הולמות למדינת שוק חופשי, ועתידות לגרום להקפאת הצמיחה ולאבטלה".
קינן אמרה כי: "הגדלת התעסוקה במשק, משיכת משקיעים ועידוד הצמיחה הם היעדים שצריכים לעמוד לנגד עיניה של הממשלה. אבל, הממשלה בוחרת לעסוק בנושאים שוליים, ולדון באופן רציני ברעיונות הזויים. המצב השורר כיום של השתלחות מתמדת בראשי הסקטור העסקי, של מלחמת חורמה ביזמים ובאנשי העסקים – לא יוכל למלא את תפקידו להביא משקיעים זרים לישראל או להגדיל את ההשקעות המקומיות כאן, וכל המשתלח בסקטור העסקי צריך לקחת אחריות אישית על הנזקים שהוא יגרום למשק".
לדבריה, "הריכוזיות הפכה לסוס פופוליסטי של אחדים מחברי הכנסת והעיתונאים ולא נושא אמיתי המעיב על כלכלת ישראל. המציאות היא שישראל מתאפיינת בריכוזיות בינונית: פחות משוודיה, יותר מאירלנד וכמו בלגיה. הריכוזיות בישראל, ככל שהיא קיימת, אינה מובילה למצב שבו היציבות המשקית תתערער – משק המבוסס על חברות אחזקה מרובות אחזקות הינו משק יציב שעמיד בפני איומים. העובדה שחברות שונות בענף מסויים, נמצאות בבעלות חברות אחזקה שונות איננה מונעת תחרות – להיפך, זהו מנוע תחרות אדיר", אמרה קינן.