העובדים הסוציאליים ממשיכים לפעול להדחת הנהגת האיגוד בגלל ההסכם הקיבוצי הכושל

 

עובדים סוציאליים ברחבי הארץ, המאוגדים בתנועת "עתידנו", ממשיכים לפעול כדי להדיח את הנהגת האיגוד שחתמם על ההסכם הקיבוצי הכושל שהביא לתום השביתה בטרם הושגו הישגים משמעותיים. הפעילים דורשים לבצע שינויים מהותיים בהסכם, כולל צו הרחבה של ההסכם הקיבוצי לכלל העובדים הסוציאליים. לשם כך הם מחתימים 6000 עמיתים כדי לקיים בחירות חדשות לאיגוד תוך שנה. בבחירות אלה אמורים להיבחר 157 צירים ויו"ר חדש, במקומו של איציק פרי, העומד מזה שנים רבות בראש האיגוד ושהביא את השביתה לשוקת שבורה.

 

עירית קובו, מראשי תנועת "עתידנו", וצירה באיגוד, סיפרה ל"וואלה" על גרעיני פעולה של עובדים סוציאליים במקומות השונים שפעלו במחאה וכעת מפנים עבודתם למען פיזור האיגוד. "ישנו פער מהותי בין עקרונות ההסכם שנחתם לעומת מה שהובטח לנו על ידי פרי, טרם היציאה לשביתה. הדרישות לשינוי מבנה השכר, יצירת אפיקי הקידום לעובדים בנוסף לעלייה בשכר – כל אלה לא קוימו". לדבריה, "בסופו של דבר, קיבלנו הסכם שמקבע משכורות נמוכות לכלל העובדים. תוספת 1,000 השקלים לא משנה את מצבם של אותם אלפים ששכרם הבסיסי לא מגיע לשכר מינימום".

 

מעיין סימון, עובדת סוציאלית, ממובילי המאבק בעיריית ירושלים, המונה 550 עובדים, דיווחה על התארגנות למאבק מחודש בקרב העובדים הסוציאליים. לדבריה, הוקם מנגנון פעולה לשם הפקת לקחים מנזקי המו"מ שהסתיים. "פרי סיכל בעצמו את כל המהלכים שהוא הוביל טרם היציאה למאבק, ובכך גרם לקרע בין אנשי השטח לאיגוד.התנהלות זו הולידה מנהיגויות מקומיות שעכשיו מפנות כעסן כנגד הנהגת האיגוד וההסתדרות", אמרה סימון.

 

מאיגוד העובדים הסוציאליים נמסר בתגובה כי "מדובר בהתארגנות דמוקרטית, כפי שמאפיינת את האיגוד מאז ומתמיד, אולם היא נובעת להערכתו מחוסר ידיעה של ההסכם, דיסאינפורמציה אודותיו ומליבוי השטח על-ידי גורמים אינטרסנטים ופוליטיים, שמחוץ לאיגוד, שאינם נמנים כלל על ציבור העובדים הסוציאליים".

 

עוד על דרישה להתפטרות פרי בעקבות כישלון השביתה:

http://www.maki.org.il/he/component/content/article/88/10861