דחייה נוספת בדיון בתוכנית המתאר הארצית לשיקום איזור ים המלח. התוכנית – תמ"א 13 – שאמורה להסדיר את כל השימושים התיירותיים, תעשייתיים והסביבתיים למרחב ים המלח, נידונה כבר במארס בשנה שעברה והייתה אמורה לעלות לאישור המועצה הארצית לתכנון ובנייה בינואר 2011. הדיון לא התקיים בתחילת השנה ונדחה לחודש מאי, השבוע התברר כי גם במאי לא ייערך דיון בנושא. "זוהי פגיעה ישירה בשיקום ים המלח", נמסר בחברה להגנת הטבע.
תמ"א 13 היא תוכנית המתאר הכוללת את מדיניות הפיתוח והשימור של ים המלח. התוכנית כוללת עקרונות פיתוח כלכלי של האזור, הוראות הגנה ושמירה על מרחב ים המלח כאזור טבע ייחודו וגם סדרה של המלצות להתאמת מדיניות הפיתוח הכלכלי, השימור והגנה לתהליכים ולשינויים הפיזיים המתחוללים באגן הצפוני.
מסמך המדיניות עלה לדיון, כאמור, כבר לפני יותר משנה והיה צריך לעלות לאישור המועצה הארצית בינואר 2011. לקראת הדיון בינואר, פנה מנכ"ל משרד התיירות למשרד הפנים וביקש לדחות את הדיון. בהתאם לבקשתו הדיון נדחה. אז הודיע גם מנכ"ל משרד הפנים כי בכוונתו להביא את הנושא לאישור במהלך חודש מאי.
השבוע הודיעה המועצה הארצית כי הנושא שוב ירד מסדר היום ולא יעלה לדיון גם בחודש מאי. המשמעות היא למעשה עיכוב של חצי שנה לפחות באישור התוכניות לשיקום מרחב ים המלח. בחברה להגנת הטבע קיבלו את הודעת הדחייה והגיבו בזעם. "חוסר היכולת של משרדי הפנים והתיירות לקבל החלטות פוגע ישירות בשיקום ים המלח ומעמיד באור מביך את מאמצי משרד התיירות עצמו להכיר בים המלח כאחד משבעת פלאי עולם", ציינו אנשי החברה להגנת הטבע.
עוד בנושא:
http://www.maki.org.il/he/component/content/article/87/9843-2010-12-26-18-02-51