אירוע ציבורי להצלת חבל עדולם יתקיים ביום שישי הקרוב, 22 באפריל (חול המועד פסח), בשעות הבוקר (החל משעה 9:00), בחורבת עתרי בפארק עדולם. כך נמסר מהחברה להגנת הטבע.
המאבק לעצירת היוזמה ("ההזויה", לדברי פעילי החברה להגנת הטבע) של חברת IEI להפוך את שפלת יהודה לאזור תעשיית נפט מפצלי שמן מתעצם ומחריף. בשעה 11:00 יתקיים אירוע מחאה למרגלות התל, במרחב יתקיימו סיורים מודרכים למשפחות, וטיולי אופניים. האירוע מאורגן בשיתוף החברה להגנת הטבע, המועצה האזורית מטה יהודה, ומטה המאבק של תושבי האזור "בשביל עדולם".
יצוין שהוועדה המשותפת (פנים–עבודה) לנושא סביבה ובריאות, בראשות ח"כ דב חנין (חד"ש) קיימה בנובמבר האחרון סיור בחבל עדולם שבמועצה האזורית מטה יהודה, על מנת לעמוד מקרוב על הסיכונים הסביבתיים שייתכנו בעקבות הפעלת פיילוט להפקת נפט וגז מפצלי שמן באזור.
בדיון שהתקיים בתחילת הסיור, אמר יו"ר המועצה האזורית מטה יהודה, מר משה דדון, כי ביישובי המועצה האזורית הושקעו מיליונים על מנת ליצור תכנית אב לתיירות וכי כיום המועצה המשתרעת על פני 520,000 דונם מבקשת לשמר את השטחים הפתוחים לטובת התכנית התיירותית. "אנחנו לא רוצים כבישים מהירים. רוצים כבישי נוף" אמר דדון והוסיף ואמר כי פרויקט פצלי השמן הוא גדול ובעייתי ולמרות זאת עד כה לא שותפו התושבים במועצה בתהליכי קבלת ההחלטות.
ח"כ חנין ציין כי הועדה קיימה כבר שני דיונים וכי הסיור נועד להתרשם מן הנעשה בשטח ומן הטענות של התושבים. ח"כ חנין הדגיש את חשיבות הנושא שיש לו השלכות מקומיות, לאומיות ואפילו בינלאומיות נוכח התחייבותו של נשיא המדינה בועידת קופנהגן להפחתת גזי חממה.
הכניסה לפארק עדולם – מכביש 38, צומת גבעת ישעיהו – שריגים.
מפות הגעה לאתר האירוע יחולקו בכניסה לפארק.
עוד בנושא:
http://www.maki.org.il/he/component/content/article/87/9430