בעקבות הצהרת שר התחבורה כי יפעל לסגירת הרכבת אם לא תוצג בפניו "תכנית לרפורמה" (במילים אחרות: תכנית הפרטה) תוך 4 חודשים, הודיעה ההסתדרות לפני שעה קלה על סכסוך עבודה של עובדי הרכבת מול ההנהלה.
בוועד, בו מאוגדים כ-2,000 עובדים, הופתעו מאוד מהצהרת שר התחבורה, ישראל כץ, הבוקר, לפיה יפעל להשבתת עבודת הרכבת אם לא תוצג בפניו תכנית כוללת לשינוי נהלי הבטיחות, התחזוקה וההפעלה בתוך ארבעה חודשים. עוד פורסם הבוקר במוסף "דה מרקר" של הארץ כתבה לפיה הממשלה רוצה לנצל את תנאי הבטיחות הירודים של הרכבת כדי להפריט אותה.
בתום התייעצות שקיימו ראשי הוועד עם נציגי האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, הוחלט להכריז מיידית על סכסוך עבודה מול הנהלת הרכבת, זאת במטרה למנוע פגיעה אפשרית בעובדים אם וכאשר יגיע המשא ומתן בין העובדים להנהלה למבוי סתום, והשר יורה על צעדים חד-צדדיים כחלק מתוכנית ההתייעלות.
בהסתדרות אמרו היום כי העובדים מוכנים לאמץ כל תוכנית שתגביר את הבטיחות, אולם הם לא יאפשרו לעשות זאת "על גב העובדים". לדברי יו"ר ועד העובדים של הרכבת, אבי אדרי, "מאוד הופתענו מדברי השר כי אנחנו בעיצומו של משא ומתן בנושא תחזוקת הקרונות, כאשר ההנהלה רוצה להביא חברה חיצונית בשעה שאנחנו אומרים שאנחנו יודעים לעשות את העבודה לא פחות טוב מהם. אין לנו בעיה להתמקצע, אין לנו בעיה בגיוס עובדים חדשים, והרי גם חברה חיצונית תגייס עובדים ישראלים לפרויקט, אבל אנחנו דורשים לעשות את זה במסגרת ההסכם הקיבוצי".
לדברי אדרי, הצהרת השר היא בבחינת 'לשים אקדח על השולחן'. "השר בעצם אומר שאם אנחנו לא
העובדים וההנהלה לא מסתדרים, הוא יחליט לסגור. ובכל זאת יש פה 2,000 עובדים, 2,000 משפחות, ולסגור זה הפתרון הכי קל. גם אם השר יורה על מהלך צד חד-צדדי, הוא עלול להיתקל בקשיים ליישמו שכן עבור עשרות אלפי הנוסעים שמשתמשים בשירותי הרכבת מידי יום לא יהיה פיתרון תחבורתי, וכמו כן יש לזכור כי בין היתר מי שתתבקש להגביר את שירותיה לעשרות אלפי הנוסעים היא חברת אגד, שכידוע גם עובדיה מאוגדים בהסתדרות".
"חשוב להבין שבטיחות הנוסעים היא חשיבות עליונה גם מבחינתנו ואנחנו לא מתעלמים מהמצב", אומר אדרי, "אבל יש דרכים לעשות את זה. לא כדאי להכריז מלחמה בלי לדעת לאיזה תוצאות היא עלולה להוביל".