ועד עובדי הניקיון במעונות האוניברסיטה העברית, המאוגד ב"כוח לעובדים – ארגון עובדים דמוקרטי", הודיע בסוף שבוע על הפיכתו לארגון עובדים יציג (ארגון המייצג למעלה שליש מהעובדים). במכתב לחברת הקבלן "חץ אור", קראה הנהגת הועד להנהלה לפתוח עימה במו"מ קיבוצי כמחויב בחוק. הקמת הועד באה בעקבות הפרות חוזרות ונשנות של זכויות העובדים, אשר כללו פיטורים שרירותיים, אי-מתן זכויות סוציאליות המוקנות להם בחוק, ויחס מזלזל. "זהו יום חג" מסרה פאטמה שתאווי, חברת הנהגת הוועד, "לעובדים יש תחושה כי יש מי שיגן אליהם ולא ייתן לבעלי החברה לפטר עובדות ללא הסבר".
בוועד עובדי הניקיון חברים 24 חברים (מחצית מן העובדים), כולן נשים העובדות באוניברסיטה מספר שנים, תחת קבלנים מתחלפים. "מתחת לאפה של האוניברסיטה מתבצעות הפרת זכויות שיטתית" הסביר מרטין וילר, חבר כוח לעובדים, המלווה את ההתארגנות. "העובדות משתכרות לכאורה שכר מינימום, אך בפועל חברת "חץ אור" לא מדווחת על כל השעות שהן עובדות. תנאי ההעסקה הפוגעניים מצד חברת "חץ אור" מהווים המשך ישיר לאופי ההעסקה של הקבלן הקודם, חברת " א. דינמיקה", נגדה הגישו שישה עובדים תביעת ענק על סך 600 אלף ש"ח, בגין הפרת זכויותיהם. התביעה הוגשה כחלק ממאבק סטודנטיאלי לשיפור תנאי ההעסקה, מטעם "הפורום למען העסקה ישירה באוניברסיטה העברית", בו חבר ארגון "כוח לעובדים", בנוסף לאגודת הסטודנטים באוניברסיטה העברית, ארגון "במעגלי צדק" ותאי הסטודנטים "אופק" ו "קמפוס לכולנו" – בו שותפים פעילי חד"ש ומק"י.
ועד עובדי הניקיון באוניברסיטה העברית מצטרף לוועד נוסף של עובדי ניקיון באוניברסיטה המאוגד בכוח לעובדים– ועד העובדים באוניברסיטת בן גוריון בנגב. הוועד הראשון בתחום הניקיון בישראל). בשני המקומות נאבקים הוועדים על יישום צו ההרחבה להסכם הקיבוצי הענפי בתחום הניקיון, צו שלא ממומש. כך למשל, לא מקבלים העובדים תשלום על תוספת וותק המגיעה להם.