מאות עובדים סוציאליים זועמים הפגינו הערב (יום ג') בפתח הוועד הפועל של ההסתדרות בתל-אביב בעקבות המחטף של יושבי ראש ההסתדרות, עופר עיני, ושל איגוד העובדים הסוציאליים, איציק פרי ששם קץ לשביתה.
לאחר 23 ימים של מחאה והפגנות, הסתיימה אמש שביתת העובדים הסוציאליים, זאת לאחר דיון שהתקיים בביה"ד הארצי לעבודה. איגוד העובדים הסוציאליים החליט במהלך הדיון לקבל את תכתיבי האוצר ויו"ר ההסתדרות ולהסכים לפשרה מבישה. במסגרתה נמשרת עלות ההסכם שגובש לפני שבוע בין יו"ר ההסתדרות לאוצר. לפי מסגרת זו, היו אמורים העובדים הסוציאליים לקבל תוספת שכר בעלות כוללת של 25%. עלות זו הייתה אמורה להיות מחולקת בתוספת אחוזית של 7.25% ותוספת שקלית של 1,100 שקלים. אולם, בעקבות מאות קולניות והמוניות של השובתים, החליט איגוד העובדים הסוציאליים לפני שבוע לדחות את ההסכמות שגובשו ולדרוש ממשרד האוצר לנהל משא ומתן על דרישות כלכליות נוספות, שייפרצו את מסגרת העלות של 25%, אולם משרד האוצר התנגד לדרישה.
אמש בבית הדין קיבל האיגוד החלטה הפוכה, לפיה הוא מקבל את מסגרת העלות שגובשה בהסכם ועורך תיקונים במסגרת זו. לאחר התנהלות בת שעתיים עם נציגי האוצר, הסכימו הצדדים לערוך תיקון, לפיו יקבלו העובדים תוספת שכר ממוצעת של 22.5% במקום 25% בהסכם המקורי. בתמורה סוכם כי שבוע העבודה יהיה בן 39 שעות ולא 40.5 שעות בהסכם המקורי. סוגיית מתן צו הרחבה להסכם למועסקים בשירותי הרווחה המופרטים אף היא ירדה מסדר היום של המו"מ. נציגי העובדים טענו כי "ההסכם הזה הוא הדבר הכי טוב שיכולנו להגיע אליו. אם היינו יכולים לשנות גם את טבלת השכר זה היה אידיאלי עבורנו, אולם קיימת התנגדות של משרד האוצר לכך".
דוברת תנועת "עתידנו"' למען עתיד העבודה הסוציאלית בישראל, ענבל חרמוני, אמרה מאש לאחר ההודעה על סיום השביתה כי "ההסכם שהתקבל מהווה בושה למדינת ישראל. המדינה בחרה סדר עדיפויות לקוי והפקירה את העומדות בחזית החברתית. מבחינתו, המאבק החל לפני ארבע שנים ולא מסתיים עכשיו. הכוח של העובדות יתורגם לפעולה לטווח רחוק, גם עם שובנו לעבודה".