גינויים נוספים בעקבות חוק הנכבה

ועדת המעקב לענייני החינוך הערבי גינתה היום (ה') את אישור "חוק הכבה" בקריאה שנייה ושלישית בכנסת. "זו חוצפה פשיסטית ונקודת שפל חדשה במדרון הגזעני החלקלק אליו מתדרדרות ממשלת ישראל, כנסת ישראל, והחברה בישראל" נמסר על ידי דובר הוועדה.

לדבריו "הנרטיב ההיסטורי של הציבור הערבי, כחלק בלתי נפרד מן העם הפלסטיני, אינו נתון לחוקים גזעניים, היסטריים ובלתי חוקיים בעליל. לציבור הערבי הפלסטיני בישראל יש את מלוא הזכות לציין את ימיו הלאומיים ולשמר את זכרונו הקולקטיבי, לרבות בתכנים ותכניות הלימודים".

עוד נמסר כי ועדת המעקב לענייני החינוך הערבי תמשיך לפעול על מנת שבתי ספר ערביים יציינו את יום הנכבה, יום האדמה, הטבח בכפר קאסם ו"שאר תחנות היסטוריות חשובות כדי להעצים את שייכותם הלאומית והתרבותית של התלמידים הערביים ולהציג את הנרטיב הפלסטיני המוכחש, ותמשיך להיאבק למען הכללתו בתכנית הלימודים".

עוד על "חוק הנכבה":

http://www.maki.org.il/he/component/content/article/85/10709