אלפים הפגינו בירושלים בתמיכה עם העובדים הסוציאליים השובתים

 

אלפי עובדים סוציאליים, סטודנטים לעבודה סוציאלית ותומכיהם הפגינו הבוקר (יום ג') מול משרד האוצר בירושלים, במחאה על אטימות האוצר והממשלה. עשרות אוטובוסים הגיעו מרחבי הארץ, ועליהם עובדות סוציאליות במגזרים הציבורי שפתחו בשביתה לפני שלושה ימים.

לצד אלה, הגיעו גם מאות רבות של עובדות סוציאליות מעמותות ומשירותים מופרטים שמפגינות למען  אותה מטרה: מאבק לשינוי המבנה בשכרם והסכם שכר חדש לכלל העובדים הסוציאליים באמצעות צו הרחבה. יו"ר איגוד העובדים הסוציאלים, איציק פרי, פתח את ההפגנה בדקת דומיה לציון 17 השנים שבהן נאלצו העובדות הסוציאליות לעבוד בתנאים ובשכר מעליבים". "מדובר במאבק ראוי ואין בכוונתנו לוותר", אמר פרי והוסיף: "לא נוותר גם בנושאי העובדים הסוציאליים בעמותות הפרטיות שעובדות בכל יום בעבודה חשובה שאין כמוה".

 

 

צעדת מחאה עובדים סוציאליים וסטודנטים יום א' בבאר שבע (צילום: אלברטו דנקברג)

 

שר הרווחה לשעבר, ח"כ יצחק הרצוג (עבודה) אמר כי "אני רואה את עצמי בתור עובד סוציאלי. ראיתי אתכם עובדים לילות כימים ואני יודע שאתם מצילים נפשות. אני קורא לראש הממשלה להתערב עוד היום ולסיים את השביתה"

 

ח"כ דב חנין (חד"ש), אמר כי "העובדים הסוציאליים מתמודדים יום-יום עם הבעיות הקשתו של החברה הישראלית, ומבצעים את העבודה השחורה שהממשלה מייצרת, במדיניות ההפרטה וההזנחה שלה". חנין הוסיף כי "ההפגנה הגדולה והמרגשת מוכיחה כי העובדים הסוציאליים לא מוכנים יותר לשתוק. המאבק למען זכויות העובדים ולמען החיים בכבוד הוא המאבק על החברה בישראל. במאבק הזה אסור לוותר, הוא יימשך וגם ינצח. הציבור הישראלי עומד מאחורי מאבק העובדים הסוציאליים".

 

יצוין שהמשא-ומתן בין נציגי העו"סים לנציגי האוצר יתחדש הערב ב-20:00 בבית הוועד הפועל של ההסתדרות בתל אביב. אתמול נפגשו נציגי העו"סים השובתים עם נציגי האוצר, פגישה שאחריה אמר סגן שר האוצר, יצחק כהן מש"ס, כי "יש התפתחויות חיוביות". לדבריו, "הגשנו את הצעותינו לעובדים הסוציאליים, ועכשיו נדון במשא ומתן עם שר האוצר". לטענת כהן, חלה התקדמות בשני נושאי המחלוקת העיקריים – הרחבת ההסכם הקיבוצי לעובדים הסוציאליים שעברו מהשירות הציבורי לעמותות, והעלאת השכר הדיפרנציאלי.

 

אתמול נערכו שלוש הפגנות של עובדים סוציאליים וסטודנטים לעבודה סוציאלית: בירושלים (זה היום השני ברציפות), באשקלון ובצומת ליד העיר סחנין. עשרות סטודנטים לעבודה סוציאלית מהמכללה האקדמית אשקלון, הפגינו אתמול מול בנייני המודד כצעד הזדהות עם השביתה. הסטודנטים לבשו חולצות אדומות ונשאו שלטים בעד השביתה.

מאות עובדים סוציאליים ערבים ויהודים, רובם תושבי סחנין, חסמו אתמול את התנועה בצומת משגב שבצפון – עוד צעד במסגרת המאבק לשיפור שכרם. "לא יכול להיות שמזרימים מיליונים לביטחון וזונחים את העניים ואת העובדים הסוציאליים שעושים עבודת קודש", אמר ראש העיר סחנין, מאזן גנאיים, שהשתתף בהפגנה.

המפגינים, שיצרו פקק תנועה ארוך במקום, נשאו שלטים שעליהם נכתב "זה לא מאוחר לתקן", "העובדים הסוציאליים עובדים ללא תנאים", "רוצים צדק ולא צדקה" ו"אין ביטחון ללא רווחה". מנהל אגף הרווחה בפקיעין, אמיל כנעאן, הסביר כי חשוב שגם העובדים מהמגזר הערבי ימלאו תפקיד מרכזי במאבק. זאת, בגלל הקיפוח והאפליה של האוכלוסייה הערבית.

 

ח"כ חנין: "מול מדיניות ההפרטה של הממשלה- העובדים הסוציאליים נלחמים למען החברה הישראלית"
ח"כ ד"ר דב חנין (חד"ש), משתתף בהפגנת האלפים של העובדים הסוציאליים שמתקיימת כעת בירושלים. לדברי ח"כ חנין: "המאבק של העובדות והעובדים הסוציאליים הוא אחד המאבקים הצודקים ביותר בישראל כיום. העובדים הסוציאליים מתמודדים יום יום  עם הבעיות הקשות של החברה הישראלית ומבצעים את העבודה השחורה שהממשלה במדיניות ההפרטה וההזנחה מייצרת".
ח"כ חנין הוסיף ואמר כי :"ההפגנה הגדולה והמרגשת היום מוכיחה כי העובדים הסוציאליים לא מוכנים יותר לשתוק. דווקא היום, יום האישה הבינלאומי, סמל המאבק למען השחרור והצדק ואין ראוי ממנו להשמיע את הקול של העובדות והעובדים הסוצייאליים. המאבק למען זכויות העובדים ולמען החיים בכבוד הוא המאבק על החברה בישראל. במאבק הזה אסור לוותר, הוא ימשך וגם ינצח. הציבור הישראלי עומד מאחורי מאבק העובדים הסוציאליים, וקורא להם להמשיך בשביתה, להפגין ולהיאבק".