כעשרת אלפים בני אדם התעמתו היום עם השוטרים שניסו לחסום את הכניסה לרחובות אלג'יר הבירה. המפגינים קראו קריאות בגנות הנשיא עבדל-עזיז בוטפליקה אשר שולט במדינה מאז 1999, ודרשו דמוקרטיה. כך מוסר הערב (שבת) העיתון האלג'יראי "אל וואטן". רבבות ניסו להגיע אל כיכר האחד במאי, שבמרכז אלג'יר, כדי לדרוש את סילוקו של המשטר.
על אף שהמדינה נמצאת במצב חירום בעשרים השנים האחרונות והתאספות לצורך הפגנות אסורה במדינה, דרישת השלטון שלא להפגין היום נפלה על אוזניים ערלות. מארגני ההפגנה דיווחו כי השוטרים ערכו מאות מעצרים.
ההפגנה באלג'יריה היא אות מסמן רעות לשלטון, רק יום לאחר שהמוני המפגינים במצרים הצליחו להביא לסילוקו של הנשיא חוסני מובארק, לאחר 30 שנות שלטון, ופחות מחודש אחרי המהפכה בתוניסיה שהביא לקץ שלטונו האוטוריטרי של זין אל-עבדין בן עלי.
בשבוע שעבר הודיע השלטון באלג'יריה כי מצב החירום במדינה יוסר בקרוב, אולם האיסור על הפגנות יישאר בעינו. הרשויות, שצפו התקוממויות בעקבות ההפיכות במצרים ותוניסיה, תגברו מבעוד מועד את נוכחות השוטרים במקומות אסטרטגים בבירה. העיתון "אל-וואטן" דיווח כי רבבות השוטרים הציבו מחסומים כדי למנוע מהמפגינים להתאסף.
שוטרים מנסים למנוע כניסת מפגינים למרכז אלג'יר (צילום: "מעאן")
איגודים מקצועיים עצמאיים החלו בצעדי מחאה כבר ביום שלישי האחרון. שביתות פרצו בבתי החולים ובמערכת החינוך. איגוד המורים קראו לחבריו לקיים הפגנה מול משרד החינוך שבאלג'יר ביום שני ה-14 בפברואר ולהשתתף במחאה הכללית בשבת. עוד קראו ארגוני המובטלים להצטרף למחאה בשבת וקיימו הפגנה מול משרד העבודה. כמו כן, בסוף השבוע מסרו ארגונים לזכויות האדם ואגודות הסטודנטים באוניברסיטאות רבות שיצטרפו במחאה שנועדה "למגר את השלטון המושחת". עוד נערכה אתמול הפגנה קטנה יותר, באלג'יר, שאף היא דוכאה ביד קשה.
סרטון: דיכוי ההפגנות, אתמול, באלג'יר (7.24 ד', בערבית):
http://www.youtube.com/watch?v=74JTaQ5Eh98&feature=player_embedded
עוד אל מאבק האלג'יריה:
http://www.maki.org.il/he/component/content/article/89/10120-2011-01-22-18-09-23