השבוע החלו העבודות להנחת כבל תקשורת תת־ימי בין ונצואלה לקובה, שיאפשר לאי הסוציאליטי להתחבר לאינטרנט בפס רחב. מ־1996 ועד היום מתבצעת התקשורת של קובה עם הרשת העולמית דרך חיבור לווייני, הנתון לשליטת האמריקאים. כך מסרה סוכנות הידיעות הקובנית "פרנסה לטינה".
אף שכמה כבלים תת־ימיים עוברים בסמוך לחופי האי, הממשל בוושינגטון לא מאפשר לקובנים להתחבר אליהם כחלק ממדיניות המצור על קובה. הכבל החדש להגדיל פי 3,000 את מהירות החיבור לאינטרנט בכל רגע נתון, ובנוסף יקל את החיבור של רשת הטלפונים של האי לשאר העולם.
בטקס רשמי שנערך בסוף השבוע שעבר, אמר שר החוץ של ונצואלה ניקולס מאדורו כי הנחת הכבל "תאפשר לאחינו בקובה תקשורת ישירה עם שאר עמי העולם". שגריר קובה בקראקאס, רוחליו פולאנקו אמר כי מדובר "בתיקון עוול היסטורי שנגרם על ידי החרם הפושע שמטילה ארה"ב על קובה". השגריר הוסיף ואמר כי את ההתנכלות של האמריקאים לתושבי קובה אפשר להשוות רק למה שעבר על היהודים תחת השלטון הנאצי.
החברה הצרפתית אלקטל־לוסנט מנהלת את פרויקט הנחת הכבל, שעלותו 70 מיליון דולר. קו התקשורת ייפרס לאורך 1,630 ק"מ, והעבודות אמורות להסתיים ב־8 בפברואר. חמישה ימים מאוחר יותר תחובר גם ג'מייקה לתשתית החדשה. הכבל בעל הסיב האופטי יונח בעומק 200 מ' ליד חופי ונצואלה, ועומקו יגיע לעד 5,800 מטרים ליד חופי קובה. תוחלת החיים הצפויה של הכבל היא 15–20 שנה.