פקחי הטיסה בשדות התעופה ביוון, הכריזו הבוקר (א') על שביתה במסגרתם הם לא מאשרים המראות ונחיתות של חלק מהטיסות. בנוסף, במסגרת העיצומים הורידו הפקחים את הקיבולת של חלק מנמלי התעופה.
שביתת עובדי נמלי האוויר במדינה הסתיימה בסביבות השעה 14:30 לאחר התערבות בית המשפט ביוון, אשר הורה לעובדים להפסיק את השביתה. השביתה החלה היום בבוקר על ידי ועד עובדי נמלי התעופה. העובדים מחו על הקיצוץ בפנסיה שלהם במסגרת תוכנית הצנע הניאו-ליברלית של ממשלת יוון. פקחי הטיסה ביוון, מתברר, אינם לבד: לקראת סוף השבוע שעבר פתחו גם פקחי הטיסה בצרפת ובספרד בעיצומים.
בצרפת הביאה השביתה ביום חמישי האחרון לביטול כמחצית מטיסות הפנים במדינה, בעוד שבספרד פעלו הפקחים בשיטת ה"שביתה האיטלקית" ואישרו רק לחלק מהטיסות להמריא ולנחות. בעקבות השביתה ממשלת ספרד הסוציאליסטית איימה לפטר הפקחים ולהעביר את הפיקוח בשדות התעופה לידי הצבא. כפי שעשה בשנות השמונים של המאה שעברה הנשיא השמרני רונלד רייגן בארה"ב כדי לשבור את האיגוד הפקחים. הפקחים בספרדים טוענים כי מטרת הממשלה היא להפריט את הפיקוח על שדות התעופה.