ההסתדרות אמורה ללחום את מלחמתם של העובדים בישראל, לשמור על זכויות העובדים, לייצג אותם במאבקי שכר מול בעלי ההון, המעסיקים הגדולים במשק. אך האם יכולים בכירי ההסתדרות לשמור על האינטרסים של העובדים, שעה שהם עצמם דירקטורים בחברות בשליטת אותם בעלי הון, וגם מקבלים מהם שכר על כך? מתחקיר ששודר השבוע בערוץ 2 עולה כי בכירים בהסתדרות מכהנים כמנהלים בחברות עסקיות – בין הגדולות בארץ.
כך למשל, חבר הכנסת לשעבר אבי יחזקאל, הוא היום ראש אגף המרחבים בהסתדרות – אך גם דירקטור בחברת "בנייר חדרה", שבבעלות נוחי דנקנר. בהסתדרות אחראי יחזקאל על כל הסניפים ברחבי הארץ, וככזה נחשב לאחד מחמשת בעלי התפקידים הבכירים ביותר בארגון.
ב"נייר חדרה" משמש יחזקאל נציג הבעלים בדירקטוריון החברה. כאמור, הבעלים הוא נוחי דנקנר, ששולט בעשרות חברות – ונחשב לאחד המעסיקים הגדולים ביותר במשק. גם יחזקאל, אגב, מועסק על ידו בשכר לא רע בכלל: שכרו של דירקטור בחברה הוא 59,100 כגמול שנתי, נוסף על 2,200 שקלים על כל ישיבה. טליה לבני, יו"ר נעמ"ת, היא חברת הנהגת ההסתדרות ודירקטורית בחברה שאחד מבעליה הוא סמי עופר. נעמת, ארגון הנשים של ההסתדרות, אחראי על זכויות הנשים העובדות. מתוקף תפקידה, לבני היא גם חברה בהנהגת ההסתדרות, הגוף העליון הקובע את מהלכי ארגון העובדים. בכובעה השני לבני משמשת דירקטורית בחברת "לומינס" לציוד רפואי, שאחד מבעליה, כאמור, הוא סמי עופר, אחד מעשירי הארץ שבבעלותו חברות רבות עם עשרות אלפי עובדים, חלקם מאוגדים בהסתדרות וחלקם לא.
ישראל אפרת, גזבר ההסתדרות, ומשתתף קבוע בדיוני הנהגת ההסתדרות הוא בעל מניות בחברת "פילת טכנלולג'יס", שמחזיקה בחברות כוח אדם. בחודש הבא יחבוש גזבר ההסתדרות כובע נוסף וימונה גם לדירקטור בחברה הבורסאית. אחרון הבכירים הוא יגאל דן, מנכ"ל חברת העובדים של ההסתדרות, ובמקביל משמש גם כדירקטור בחברת "אספן גרופ" בע"מ, חברת נדל"ן בורסאית.
מבקריו של עופר עיני, יושב ראש ההסתדרות, טוענים כי שיתוף הפעולה שלו עם המעסיקים הדוק מדי. כעת הוא יצטרך להסביר האם ידע על הקשרים האלה בין נציגי העובדים למעסיקים, והאם לא קיים בכך ניגוד עניינים.
לכתבה ששודרה בערוץ 2: