בהחלטה דחופה במעמד צד אחד, החליט אמש (ד') בית הדין האזורי לעבודה בתל-אביב כי מעין דק, עובדת צומת ספרים שפוטרה בשבוע שעבר, תושב לעבודה לשבעה ימים, והורה על קיום דיון במעמד הצדדים, בו ידון בדרישתה לבטל את הפיטורים. בבקשה הדחופה, שהוגשה על ידי עו"ד רותם שפירא ממשרד שפירא, פרידמן, צבר ועו"ד יהונתן קלינגר, התבקש בית הדין לעבודה לקיים דיון בסוגיית פיטורי דק, שהתרחשו בסמיכות רבה לתלונתה על אודות דרישת צומת ספרים לחייב את עובדי הרשת לתת טביעות אצבע לצורך ניהול שעון נוכחות.
על פי המפורט בבקשה, דק וארבעה עשר עובדים נוספים ברשת הגישו תלונה למעסיק, ודרשו לדעת מהם הסדרי אבטחת המידע, למי גישה למידע ומה נעשה עם המידע. דרישה זו לא נענתה על ידי צומת ספרים במשך כשבוע. לאחר אי המענה, פנתה דק לעו"ד קלינגר, אשר שלח מכתב נוסף בשמה, והתריע בפני הרשת כי זו מפרה את הוראות חוק הגנת הפרטיות. במקביל, החלה מעיין יחד עם עובדים נוספים ברשת להתארגן באמצעות ארגון "כוח-לעובדים".
עו"ד יהונתן קלינגר הוסיף כי "במכתבנו ציינו כי על פי חוק הגנת הפרטיות, כל אגירה של מידע אישי של אדם, לרבות טביעת אצבעו, דורשת את הסכמתו המפורשת. מה שנעשה כאן הוא פגיעה בפרטיותה של מעין, פוגע בכבודה ושם אותה כאחרון העבריינים". לאחר שגם מכתבו של עו"ד קלינגר לא נענה, פנתה דק לאמצעי תקשורת והלינה על הפגיעה בפרטיותה ועל חיובה לתת טביעת אצבע. לאחר פרסום תלונתה, החליטו בצומת ספרים לערוך לדק שימוע, אשר בעקבותיו פוטרה.
דק טוענת בבקשה כי פיטוריה נועדו לפגוע בהתאגדות עובדים וכן בזכותה להתלונן ומבקשת צו להשבתה לעבודה, ואמרה עם קבלת ההחלטה היום "פניתי לבית המשפט לאחר שלא נותרה בידי ברירה; צומת ספרים הודיעה על פיטורי וגם פגעה בפרטיותי. אני מקווה שהתביעה שהגשתי תוכל לסמן אות לבאות ותסייע לאחרים להתלונן על מעסיקים שפוגעים בפרטיותם, גם אם דרך ארוכה עוד לפנינו, בית המשפט החליט היום החלטה חשובה אשר לוקחת בחשבון את הפגיעה בפרטיות ואת ניסיון הפגיעה בהתארגנות העובדים".
למאמר של מעיין דק, בו היא מסבירה את הסיבות למאבק: