עובדי הבנק הבינלאומי טענו הבוקר (א') בפני השופטת שמרוני, בבית הדין האזורי לעבודה בחיפה, כי מדובר בשביתה שהוכרזה כדין בתום תקופת השקט התעשייתי. השביתה הנה בגין סכסוך כלכלי מובהק, שעניינו דרישה לחתימה על הסכם קיבוצי שיסדיר את תגמול לעובדים, בונוס כספי בגין שנת 2009 ושיטת מדידת ביצועי העובדים.
עוד נאמר כי "ההנהלה אינה מנהלת משא ומתן רציני עם העובדים בנושא דרישותיהם. מכאן הצורך בשימוש בכלי השביתה. ציבור העובדים הבנק הוכיח אחריות רבה ואיפוק בניהול יחסי העבודה והשימוש באמצעי השביתה נעשה רק כאשר לא הייתה בפני העובדים כל ברירה אחרת".
בתשובת העובדים נאמר כי כתוצאה משיטות העבודה שהנהיגה ההנהלה "העובדים מגיעים למצב של קריסה נפשית, להעדר אפשרות לצאת להפסקות אוכל ושירותים, לאי יכולת לתפקד ולמלא את המטלות השוטפות. בעקיפין השיטה גם גורמת לשיווק מוצרים ללקוחות שלא לצורך".
העובדים מדגישים: על עובד מוטלת "מטלת מחשב" ולפיה עליו לשווק ללקוחות הבנק עשרה כרטיסי אשראי באותו יום עבודה. דוגמא קיצונית יותר מדברת על לחץ שמופעל על יועצי ההשקעות הנדרשים לעמוד במכסות של מכירת ניירות ערך ורכישתם, בפעולה יזומה על ידי היועץ, במסגרת מה שהבנק מכנה "נפחי מסחר". הלקוחות נדרשים למכור ולרכוש ניירות ערך בצורה שעל פניו לא ברור שהיא עולה בקנה אחד עם טובת הלקוח.
העובדים מלינים על כך שלקוחות הבנק הבינלאומי המושבת יכולים לקבל ואף מקבלים בפועל שירותים בנקאיים ביו-בנק, בבנק מסד ובבנק אוצר החייל שהן חברות בנות.
לדעת העובדים, יש לעגן הסדר בנושא זה בהסכם קיבוצי או בהתחייבות, שכן בלעדיהם יישבר למעשה הכוח הארגוני של עובדי הבנק. "זלזולה של הנהלת הבנק במשא ומתן באה לידי ביטוי קיצוני בכך שמנכ"ל הבנק לא טרחה להיפגש עם נציגי העובדים במשך כחודשיים וחצי, ונפגשה עמם לראשונה רק לאחר ארבעה ימי שביתה ואף זאת לפגישה קצרה ועקרה", לטענת העובדים.
עוד חושפים נציגי הוועד כי בשבוע שעבר שיגר המפקח על הבנקים רוני חזקיהו מכתב להנהלת הבנק ולפיו הם מתבקשים לנקוט בשורה של צעדים שיצמצמו "את הסיכון לבנק ואת המשך הפגיעה בלקוחותיו". לדברי הוועד, התערבותו של המפקח מהווה פגיעה יחסית בזכות השביתה הציעו העובדים מתוך אחריות את הפתרון של הקמת ועדת חריגים אשר תפעל ברציפות.
עוד על מאבק עובדי הבנק הבינלאומי הראשון:
http://www.maki.org.il/en/component/content/article/88/8177-2010-07-09-19-04-12