הנהלת הבנק הבינלאומי פנתה אמש (ה') לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב בבקשה דחופה כי יורה לוועדי העובדים בבנק להפסיק את השביתה. בבקשה, שהוגשה באמצעות עו"ד נחום פיינברג, טוענת ההנהלה כי לבינלאומי "נגרם נזק עצום, וכי השביתה היא בלתי מידתית". הדיון בבית הדין יתקיים ביום א'.
השביתה בבנק הבינלאומי, שהחלה בשבוע שעבר תימשך ביום ראשון, לנוכח היעדר התקדמות במגעים בין הנהלת הבנק לבין הוועדים. נמשכות גם השביתות בבנק פועלי אגודת ישראל (פאג"י) ובבנק אוצר החייל, מקבוצת הבינלאומי.
עובדי בנק נוסף מקבוצת הבינלאומי, בנק מסד, מתכוונים אף הם לפתוח בשביתה בדרישה להוסיף כוח אדם לסניפים. לדברי יו"ר ועד עובדי בנק, דני בנו, "על רקע השביתה המתמשכת בבינלאומי, בפאג"י ובאוצר החייל, הנהלת הבינלאומי מנסה לנתב לקוחות ועסקות לבנק מסד – דבר היוצר עומס רב על מצבת העובדים הקיימת בבנק".
בנו הגיש אתמול בקשה לראש חטיבת עובדי הבנקים בהסתדרות, ציון שמע, כדי שההסתדרות תכריז על סכסוך עבודה. לאחר 14 ימי צינון הנדרשים על פי החוק, יוכלו העובדים בבנק זה לפתוח בשביתה, אם לא תמולא דרישתם.
ועד הפקידים, בראשות חנוך ליבנה, קיים אתמול בגני התערוכה בתל אביב אסיפת מחאה בהשתתפות 2,000 עובדים. לדברי ליבנה, "המאבק הוא על שמירת ההצמדה של שכר עובדי הבינלאומי לשכר הקיים בבנק לאומי ולא פחות מכך נגד שיטת השיווק האגרסיווית בבנק. לא ייתכן שפקיד יבוא לעבודה ובמקום לשרת ולהיות בנקאי, הוא יחשוב כמה כרטיסי אשראי עליו למכור, כדי ששמו לא ייכתב ברשימות הבושה של ההנהלה".
ליבנה הדגיש שדרש מההנהלה לחתום על הסכם שיאסור על "התנהלות בריונית זו", אך היא סירבה. "אנו לא דורשים מיליוני שקלים כמו בעל הבית שמסדר עבודות לבני משפחתו. אנו רוצים את מה שמגיע לנו, ועל זה לא נתפשר", הוסיף. "כשהנהלת הבינלאומי תנהל עמנו מו"מ אמיתי – נפסיק את השביתה. בינתיים בכל הישיבות מדברים איתנו רק על המונדיאל. כנראה שגורל הבנק אינו חשוב להנהלה", אמר ליבנה.
במהלך האסיפה הודיעה הנהלת הבינלאומי כי החליטה לשלם את המשכורת המעוכבת של העובדים. ליבנה אמר בהקשר לכך שההנהלה חזרה בה מההחלטה שלא לשלם את המשכורות כל עוד נמשכת השביתה, כתוצאה מהחוסן שמפגינים העובדים.